Kassa

Boodschappen van 100 euro volgend jaar 2,83 euro duurder

  •  
18-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelwagen 930 520
Door de btw-verhoging wordt een kar boodschappen van 100 euro, volgend jaar 2,83 euro duurder. Maar ook dan gaan de meeste mensen er in koopkracht op vooruit. Verder gaan huishoudens meer belasting betalen op aardgas, maar juist minder op elektriciteit.
Huishoudens hebben volgend jaar per saldo gemiddeld 500 euro meer te besteden dankzij de belastingmaatregelen van het kabinet.

BTW omhoog, inkomstenbelasting omlaag

De inkomstenbelasting gaat voor de meeste mensen omlaag. Daar staat tegenover dat de dagelijkse boodschappen duurder worden door de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.
Werkenden profiteren volgens staatssecretaris Menno Snel (Financiën) het meeste, dankzij de verlaging van het belastingtarief. Dat geldt dan voor mensen met een midden- of hoog inkomen. In de aanloop naar Prinsjesdag heeft het kabinet extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ook mensen met een laag inkomen of met een uitkering het beter krijgen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Dik ten Brinke
Dik ten Brinke16 dec. 2018 - 13:08

De boodschappen zijn niet meer te betalen kijk naar een voorbeeld kuipje boter hier gemiddeld 1,50  en in Duitsland 0.85  en als je dan even verder shopt ben je gemiddeld in het buitenland goedkoper uit met je boodschappen maar als je een pensioentje en AOW hebt kun je dat niet elke keer doen wand je betaald je hier scheel aan de brandstoffen voor je autootje jammer maar helaas, je kan het ook even combineren met het tanken in Duitsland en daar boodschappen doen ben je ook voordelig uit.Rutte vraagt daar toch zelf om met al die prijs verhogingen om de rijken rijker te laten worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!