Kassa

Bonusprogramma Mars voor pomphouders bevroren

29-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mars_goed_groot.jpg
Snoepproducent Mars mag voorlopig geen nieuwe tankstations meer paaien met bonussen als ze een prominente plek in het schap inruimen voor de producten van Mars. De voorzieningenrechter in Den Bosch heeft dat vrijdagmiddag bepaald in een rechtszaak die concurrent Nestlé had aangespannen.
Ruimere plek in schap
Mars begon in 2010 met het bonusprogramma voor tankstations die de Mars, Snickers, Twix en M&M's een betere en ruimere plek in het schap geven. Ruim 300 tankstations doen tot dusver mee en ontvangen tot 7 procent extra over hun jaaromzet van producten van Mars.
Misbruik van macht
Nestlé (KitKat, Lion, Nuts, Rolo, Crunch) zegt dat Mars misbruik maakt van zijn macht en het verbod op mededingingsbeperkende afspraken overtreedt. Het bedrijf eiste dat Mars het bonusprogramma zou stoppen.
Rechter
De voorzieningenrechter in Den Bosch noemt het voorstelbaar dat Mars Nestlé met het programma uit de markt drukt. Omdat er zijn aanwijzingen dat de verwijten terecht zijn en om te voorkomen dat Nestlé nog meer marktaandeel verliest, is er volgens de rechter aanleiding om de huidige situatie te bevriezen.
Een definitief oordeel over het bonusprogramma komt er in een bodemprocedure. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!