Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Boetes Apple in de honderden miljoenen'

01-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_applelogo_01.png
De schadevergoedingen die het Amerikaanse technologieconcern Apple moet betalen voor het maken van illegale prijsafspraken met uitgevers van e-boeken kunnen oplopen tot 840 miljoen dollar (622 miljoen euro). Dat heeft een advocaat, die gedupeerde consumenten en de overheid vertegenwoordigt in de zaak, bekendgemaakt.
Een federale rechter in New York bepaalde in juli vorig jaar dat Apple heeft samengespannen met een aantal uitgevers om de prijzen van e-books kunstmatig hoog te houden en de concurrentie te beperken. Apple speelde daarin een centrale rol. De uitgevers hebben in de kwestie al een schikking getroffen met de federale regering. De Europese Commissie tikte de maker van onder meer de tabletcomputer iPad en vijf grote uitgevers eerder al op de vingers over verboden prijsafspraken rond elektronische boeken. Ook die zaak eindigde in een schikking. Apple heeft zelf steeds ontkend dat het de concurrentieregels heeft overtreden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!