Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Boete zwartrijden naar 50 euro op 1 april

27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart_548ce5.jpg
De boete voor zwartrijden stijgt op 1 april van 35 euro naar 50 euro. De verhoging moet zwartrijden onaantrekkelijker maken. Maar de stijging is beperkt gehouden om meer agressie bij betrapte zwartrijders te vermijden.
Agressie
Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) en de vervoerders kwamen de hogere boete donderdag overeen. Aanvankelijk lag er een plan op tafel om het bedrag op te schroeven tot 70 euro. Van de daders van agressie in het openbaar vervoer is 60 procent zwartrijder.
Regeling
Naast de verhoging komt er vanaf 1 april een regeling voor reizigers met bijvoorbeeld een ov-jaarabonnement, die vergeten in- of uit te checken. Deze groep krijgt geen boete meer als per ongeluk niet is ingecheckt. Het gaat om reizigers met een ov-jaarabonnement/ov-vrij, NS-abonnement Altijd Vrij, Weekend Vrij en Dal Vrij gedurende de weekenddagen, studentenreisproduct en netabonnement.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!