Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Boete aanbieders online gokken slecht inbaar

29-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
poker computer online 930x520
Boetes die worden opgelegd aan bedrijven die illegaal gokspellen aanbieden zijn nauwelijks te innen. Er zijn vrijwel geen afspraken met andere landen over het daadwerkelijk innen van de boetes, zegt Jan Suyver, bestuursvoorzitter van de Kansspelautoriteit in het FD.
Bestuurlijke boete
Bedrijven die de kansspelwet overtreden kunnen een bestuurlijke boete krijgen van tienduizend euro of 10 procent van de jaaromzet. ,,Bestuurlijke boetes zijn wel leuk, maar ze zijn ook moeilijk inbaar'', aldus Suyver. Hij wil dan ook dat Den Haag maatregelen neemt.
Legalisering van online gokken
Aanleiding voor de oproep van Suyver is de legalisering van het online gokken die aanstaande is. Naar verwachting kunnen in 2018 buitenlandse bedrijven, zoals Unibet, een vergunning aanvragen om in Nederland actief te zijn. De hoop is dat uiteindelijk het merendeel van de bedrijven een vergunning aanvraagt. ,,Een kanalisatie van 80 procent moet mogelijk zijn, al zal dat waarschijnlijk niet meteen gebeuren.'' ANP

Meer over:

online, gokken, boete
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!