Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BNNVARA start campagne De Huur Is Te Duur

19-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1856 keer bekeken
  •  
af63c8f3-1d4b-45eb-9209-fe872643d5d7

BNNVARA heeft vandaag een protestcamping met de naam ‘De Huur Is Te Duur’ geopend in Rotterdam. Veel jonge huurders zijn slecht op de hoogte van hun huurrechten en betalen vaak meer huur dan wettelijk is toegestaan. Dit is gebleken uit huurtoetsen van huurteams en onderzoek van Kieskompas in opdracht van BNNVARA. Onder andere Ciana Mayam, onze presentator van de Belbus, doet verslag van de actie.

De protestcamping is te vinden op de Binnenrotte. Hier kun je gratis advies krijgen van huurexperts en een huurcheck doen. De camping is het startschot van de campagne De Huur Is Te Duur, waar BNNVARA samenwerkt met de Woonbond, Huurteams van Urbannerdam en stichting !WOON. 

Weinig kennis over huurrechten

Uit onderzoek van BNNVARA blijkt dat 51 procent van de jonge huurders tussen de 16 en 26 jaar nog nooit heeft gehoord van het puntensysteem. Dit systeem bepaalt de maximale huurprijs in de sociale sector. Ook weet 75 procent van de huurders niet dat grote gemeentes huurteams hebben die hen kunnen helpen met het verlagen van hun huurprijs. 

Nieuw meldpunt

Mede vanwege de actie heeft de Woonbond een nieuw meldpunt in het leven geroepen waar jongeren en starters terecht kunnen om misstanden op de huurmarkt te melden. 

Ook organiseert BNNVARA op woensdagavond 1 juni een online spreekuur voor jonge huurders die met vragen zitten over hun huurwoning en huurprijs.

Je kunt meepraten over de actie met de hashtag #dehuuristeduur

Meer info en artikelen vind je in dit Dossier Wonen op BNNVARA.nl.

Bron: BNNVARA

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!