Kassa

#IkRedHetNietMeer gaat door: BNNVARA in de bres voor 1,3 miljoen mensen

20-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
667 keer bekeken
  •  
IKREDHETNIETMEER_PERSBEELD_AMBER 1127

De verwarming uit laten, koud douchen en 50 euro om de hele maand boodschappen te doen. Veel Nederlanders hebben het gevoel dat ze niks fout doen, maar komen door de inflatie en gestegen energieprijzen tóch in de problemen. Het kabinet kondigt een energieplafond aan om de stijgende prijzen te begrenzen en daarnaast komt er hulp voor mensen die hun rekening niet meer kunnen betalen. Maar is het genoeg en komt het op tijd voor mensen die het nu al niet meer redden? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, zet BNNVARA de door Kassa opgezette actie #IkRedHetNietMeer door.

Het team van Kassa blijft verhalen verzamelen. #IkRedHetNietMeer is op televisie vanaf vandaag iedere dag om 22.50 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Bovendien is het platform Ikredhetnietmeer.bnnvara.nl van start.   

Over deze actie: 

Met deze actie geeft BNNVARA een gezicht aan de 1,3 miljoen Nederlanders die er alles aan doen om rond te komen, maar niet meer op kunnen boksen tegen de inflatie, energieprijzen en de hoge prijs van de boodschappen.    

Amber Kortzorg: "De afgelopen weken ontvingen we bij de Kassa-redactie honderden verhalen van mensen die hun huishoudboekje deelden en het (bijna) niet meer redden. Het is belangrijk dat we deze verhalen blijven brengen en het onderwerp bespreekbaar maken. Er mag geen taboe bestaan. Daarom lanceren we vandaag het platform Ikredhetnietmeer.bnnvara.nl. Daarnaast onderzoeken we of we mensen die hulp aanbieden en mensen die hulp vragen aan elkaar kunnen koppelen. Een ding is zeker: er is nú actie nodig want wachten op de politiek duurt voor veel mensen simpelweg te lang."  

Verhalen delen: #IkRedHetNietMeer   

Op Ikredhetnietmeer.bnnvara.nl kunnen verhalen verteld worden. Hoe meer mensen hun verhaal vertellen, hoe krachtiger we met de vuist op tafel kunnen slaan. Misschien voelt de drempel voor velen om zijn of haar verhaal te delen hoog, maar door verhalen te delen hopen we het taboe te doorbreken. Ieder verhaal telt.    

Kom in actie!  

We weten uit de verhalen dat het niet alleen gaat om het niet meer kunnen betalen van de energierekeningen of de boodschappen, maar dat er ook behoefte is aan ondersteuning en inhoudelijk financieel advies. Mensen die hulp willen bieden, kunnen ook terecht op het platform. En anders is de actie een goed voorbeeld en inspiratie om anderen te helpen, bijvoorbeeld met een tas boodschappen, een warme maaltijd of een warme douche.   

Hameren op concrete actie  

Amber bezocht afgelopen vrijdag de Tweede Kamer en sprak daar met diverse politici. Niet alleen alle fractievoorzitters maar ook de ministers Rob Jetten, Carola Schouten, Karien Van Gennip en minister-president Rutte namen het boek met de gebundelde verhalen van mensen die reageerden op #IkRedHetNietMeer in ontvangst. Ook reageerden zij op de vraag wat ze gaan doen om deze mensen te helpen.  

Kijk het programma #IkRedHetNietMeer, dagelijks rond 22.50 uur op NPO1.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!