Sfeerfoto van #IKREDHETNIETMEER
#IKREDHETNIETMEER

Zit je klem of wil je helpen? Doe mee via dit platform!

#IKREDHETNIETMEER
theme-icon
#ikredhetnietmeer

Ik red het niet meer. Deel hier je verhaal.

15-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
36103 keer bekeken
  •  
IRHNM_WEBS_CAMPAGNEBEELD_02

Heb jij moeite met het betalen van je boodschappen, huur of energierekening? Deel jouw verhaal met ons. Al honderden mensen hebben hun situatie met ons gedeeld. Misschien voelt de drempel om je verhaal te delen hoog, maar weet: je bent dus zeker niet de enige. Als we je verhaal of video herkenbaar willen gebruiken, dan laten we je dat weten.

We verzamelen de verhalen ook om in onze programma’s een algemeen beeld te kunnen schetsen van de problemen die ontstaan door de stijgende prijzen. 

Vraag of bied hulp in jouw buurt

Wil jij helpen in jouw buurt of zoek je hulp? Plaats op de speciale #IkRedHetNietMeer pagina’s binnen Peerby jouw vraag of bied hulp aan. Denk aan een boodschappentas, kleding maar ook financieel advies. Kom vandaag nog in actie.

Via onderstaande link lees je hoe deelname precies werkt en wat je moet doen:

Thema's:

theme-icon
#ikredhetnietmeer

Meer over:

ikredhetnietmeer,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (42)

Joeva
Joeva29 sep. 2022 - 16:56

Ik snap iets niet ,als het energie plafond al in november in gaat ? Waarom dan de prijzen nog zo om hoog ? Hoe zit dit ? Moet je nu nog heel veel gaan betalen de laatste 3 maanden ? Of is er dan al een soort grens berekening?

Eric_TV
Eric_TV28 sep. 2022 - 19:38

In veel televisies zit al een DVB-T2 H265 ontvanger: je hoeft dan alleen een DVB-T2 antenne aan te sluiten om zonder abonnement televisie te kunnen. NPO1, NPO2, NPO3, en de regionale zenders zitten gratis in de lucht (met een goede antenne kun je vaak 2 tot 4 regionale zenders ontvangen).

vlinders1
vlinders128 sep. 2022 - 13:35

goedmiddag ik ben 74 jaar oud mijn inkomen is alleen AOW ik kan rondkomen en heb dus geen schuld hoef dus niemand hulp te vragen en hou zo mijn eigen waarde als u wil weten hoe ik dat doet mail me dan maar vr groeten ik vind het heel erg dat er mensen zijn die niet rond kunnen komen ook omdat het best makkelijk is als je maar weet hoe

Alexander vogel
Alexander vogel27 sep. 2022 - 12:08

Waddinxveen de gemeente zoals er maar weinig zijn. Erg gemeen en vreemd. En waarom. Ik weet t echt niettemin. Ze helpen je juist met niets dan niets. ???

Alexander vogel
Alexander vogel27 sep. 2022 - 12:04

Volgent jaar dus weer de pineut ivm de energietoeslag omdat de gemeente waddinxveen je niks geeft als je een paar spaarcentjes hebt. Hun hanteren zeer vreemde regels die niet te bevatten zijn. Of ik geen problemen heb. Zeer,zeer,zeer gemeen hun. Bahhhhhhhhh

PeterZlotty
PeterZlotty27 sep. 2022 - 4:17

Ik persoonlijk heb het meer dan goed. Echter waarom gaan we niet alternatief verwarmen en koken. Er zijn infrarood panelen die weinig kosten - al vanaf paar honderd euro- en denk aan terra cotta kachels op waxinelichtjes of nog beter op bakvet! Ik ben technisch bedrijfskundige en zou dit idee verder willen ontwikkelen, volgens mij is dit een alternatief voor heel veel mensen. Op YouTube zijn filmpjes van terra cotta heaters op basis van Cisco - bakvet. Die branden dagen lang. En een blik van 2 kilo kost maar 3 dollar. Als we dit nu eens verder onderzoeken en ontwikkelen dan is dat een alternatief voor het dure gas! We moeten anders gaan denken!! Alternatieven zoeken. Mvg Peter

1 Reactie
Hanna Hus
Hanna Hus27 sep. 2022 - 8:23

Kaarsen zijn vervuilend en verbruiken zuurstof. Een paar honderd investeren in een infraroodpaneel kunnen veel minima natuurlijk niet. Koken, zeker eenpansmaaltijden, kost nauwelijks gas. Minder verwarmen (a la jaren vijftig) vaak een optie behalve voor wie echt pech heeft met huis bv beschimmelt huurt van nare huisbaas. Toch?

Hanna Hus
Hanna Hus26 sep. 2022 - 17:38

Een groot probleem is meer dat de energiebedrijven totaal onnodig iedereen bang maken. Niemand stookt namelijk lustig door als gas 3x zo duur is geworden. CV lager, je onder de douche wassen ipv echt douchen, koken kan gewoon, vrieskist en droger ed. voorlopig uit, dat voor arm en rijk, rijk zet ook nog de jacuzzi uit). Zo kan je al snel ook met je oude voorschotbedrag bijna uit. Toch? Hier hebben we het verbruik, ondanks nog vast contract, gehalveerd ivm de gasbronnen. Benieuwd en sterkte.

J Bok
J Bok24 sep. 2022 - 16:42

Ik ben 32 jaar en de eerste 23 jaar van mijn leven stond de kachel niet aan omdat wij hier geen geld voor hadden. Geen ontbijt, twee boterhammen als lunch en één blik soep voor drie personen was het menu. Ik heb jaren hard gewerkt voor een betere toekomst. Op mijn 27ste werd ik onbehandelbaar chronisch ziek en kon ik door mijn beperkingen niet meer werken. Ik kreeg geen WIA uitkering. De WIA is de afgelopen tien jaar wegbezuinigd. Ik heb al twee jaar geen enkel inkomen meer. Alles wat ik heb is de kleding aan mijn lijf en nog een beetje spaargeld over. De zwaksten in de samenleving lijden al jaren onder deze Overheid en hun verwoestende systeem terwijl wij dit niet hebben verdient. Ik hoor iedereen klagen hoe ze slachtoffer zijn van deze Overheid. Echter was dit geen probleem voor deze mensen toen zij niet, maar anderen wel het slachtoffer werden. Nu jullie kachel niet meer aangaat en nu jullie niet meer voor brood naar de bakker kunnen, is het ineens een probleem. Ik red het niet meer? Ik en vele anderen zitten al jaren in fysieke en mentale nood en kunnen hun zorg niet betalen. Laat staan gewone boodschappen. Aan de kachel niet aan kunnen zetten, ga je niet dood, beste mensen. Aan je zorg niet kunnen betalen, wel. De Overheid vindt dat mensen zoals ik letterlijk en figuurlijk dood kunnen vallen. Jullie hadden nooit een probleem hiermee en nu is het een probleem? Denk daar maar even over nu je zelf letterlijk en figuurlijk in de kou staat. #IkkeIkkeIkkeEnDeRestKanStikke

Snotneus11
Snotneus1123 sep. 2022 - 22:25

Voor degene die volledig zijn afgekeurd via de WIA: er is een mogelijkheid om IVA aan te vragen bij het UWV. Dit geld ALLEEN als je volledig bent afgekeurd. Het loopt niet in de honderden per maand erbij, alle beetjes helpen. Let wel op, het is inkomen! Dit wordt meegenomen in de berekening voor de toeslagen via de belastingdienst. Kijk even op de site van het UWV of het loont om dit aan te vragen, niet dat je van de regen in de drup valt en weer een hoop terug moet betalen.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe27 sep. 2022 - 12:22

Dat scheelt 5%. Maar: van een WIA/WGA uitkering naar een WIA/IVA uitkering gaat niet zomaar. Bij een WGA uitkering is arbeidsongeschiktheid niet als duurzaam beoordeeld. Bij een IVA uitkering moet die duurzaamheid wel zijn vastgesteld. Tijdens een herbeoordeling moet worden aangetoond dat de arbeidsongeschiktheid zodanig is verslechterd dat er geen uitzicht meer is op werk. Dat is een herkeuring dus die heel erg veel emotionele en praktische rompslomp met zich meebrengt. En ook het risico dat de aanvankelijke arbeidsongeschiktheid anders, minder gunstig, wordt beoordeeld. Je kunt het niet zomaar aanvragen. Het is een hele herkeuringsprocedure. Nooit aan beginnen zonder bijstand van een vakbond of jurist of andere ervaren deskundige.

Joeva
Joeva23 sep. 2022 - 15:43

Ik heb wia doordat ik chronisch ziek ben en heb echt geen vetpot , werkte in een winkel daar dan 70 procent van is echt niet veel ,ben heel blij met de toeslagen anders zou ik het niet redden ,valt me op dat mensen denken dat de minima het heel goed hebben ,maar ik heb het echt nodig ,als mijn energie rek straks 3x zoveel is Zit nu in de kou met dekentjes enz ,best frusterend heb het gevoel dat ik voor iets betaal wat ik niet heb ,warmte

nickvanrijckevorsel
nickvanrijckevorsel21 sep. 2022 - 22:57

#Wij zien je wel? Echt niet

stephan Triest
stephan Triest21 sep. 2022 - 22:43

sipel Blut, wie verdhient,goed, het is geen vraag. ik weet het

Glenny66
Glenny6621 sep. 2022 - 17:05

Vreemd, ik krijg 1 dag na prinsjesdag een bericht van energiedirect dat mijn variabele tarieven omhoog gaan. Willen energie nog even wat geld binnen harken in de maand oktober ?

M-J Lemmen
M-J Lemmen21 sep. 2022 - 14:09

Beste team BNN VARA, Gisteren had ik een gesprek met onze dochter waar ik niet blij van werd.Onze dochter is langdurig chronisch ziek en kan hierdoor niet werken. Daarom ontvangt ze een uitkering. Iedereen weet dat dit geen vetpot is. Ze moet heel goed budgetteren! In het verloop van dit is het minimumloon heel licht gestegen. Wat was ze blij met dit extraatje. Het was helaas van zeer korte duur. Gisteren ontving ze van de belasting een bericht dat ze, door deze minimumloon stijging teveel huursubsidie ontvangen had dit afgelopen jaar. Met als gevolg: Terugbetaling €900,-De 3 resterende maanden van dit jaar ontvangt ze zomaar €300,- per maand minder. Hoe moet ze rondkomen? Dit zónder enige schriftelijke of telefonische kennisgeving vooraf. Er wordt gezegd dat mensen met een uitkering erop vooruit gaan maar helaas, het wordt je enerzijds gegeven maar anderzijds heel snel afgepakt. Wie wordt hier nu beter van?? Niet de mensen die het daadwerkelijk nodig hebben maar belasting, de Gemeenten én verhuurders warmen zich en vullen hun zakken vover de ruggen van de meest kwetsbaren in onze samenleving. Dit kan, en mág toch niet de bedoeling zijn? Per januari 2023 gaat het minimumloon opnieuw met 10% omhoog. Worden deze minima opnieuw op van alles gekort zoals huursubsidie of anders omdat ze "zogenaamd meer uikering ontvangen" Dit kan toch nooit de bedoeling zijn van deze steunmaatregel?? Wat kunnen we hier gezamenlijk aan doen? Met vriendelijke maar bezorgde groet, M-J L

3 Reacties
nickvanrijckevorsel
nickvanrijckevorsel21 sep. 2022 - 23:00

Waarschijnlijk is er een fout gemaakt. Bel de belastingdienst

Snotneus11
Snotneus1123 sep. 2022 - 22:15

De zogeheten ‘rode aanslagen’ (toeslagen, kleur van het papier) mogen over maximaal 24 maanden gespreid worden terugbetaald. Als het goed is staat hoe te handelen op de achterkant van de beslissing. Ik zou zeker even contact opnemen met de belastingdienst, omdat dit voor hele grote problemen zorgt voor uw dochter en zij nauwelijks geld overhoudt op deze manier om te leven. Veel sterkte voor u en uw dochter, ik hoop dat u iets voor elkaar kunt krijgen met en voor haar.

Monique Haha
Monique Haha24 sep. 2022 - 22:57

Dit is zo herkenbaar, doordat je er aan de ene kant wat bij krijgt moet je aan de andere kant 20 keer zoveel terug betalen. Soms zelfs met een boete. Echt niet over nagedacht!

jajajaja
jajajaja21 sep. 2022 - 14:07

5 jaar, WIA 1400 euro per maand netto en ik val overal buiten, de grens is ongeveer 1360 euro. Is er ergens nog financiële hulp te krijgen? Wat mij opvalt is dat in 1985 20% van je inkomen naar de huur ging en dit was al aan de hoge kant. Nu gaat men met het grootste gemak van 50% uit. Zet je deze gegevens naast de huidige inkomens dan zouden deze nu 30 a 45% hoger dienen te zijn. We worden wederom uitgebuit.

Bureaucratie
Bureaucratie21 sep. 2022 - 12:46

Als mensen recht hebben op vergoedingen of subsidies/kwijtscheldingen, waarom zo moelijk maken en ieder jaar al die formulieren weer invullen voor hetzelfde? Kan toch veel makkelijker, zo loop je veel mis waar je eigenlijk recht op hebt. Maar met terugwerkende kracht kan dan weer he als men te laat is, maar andersom, betalen dus, dat kan weer wel achteraf. Triest

Rieka
Rieka21 sep. 2022 - 11:54

Hoi ik heb een warmtepomp. Dus ben zoals ze wilde van het gas af.Hierdoor kom ik automatisch boven het plafond voor stroom uit. Moet dus meer gaan betalen Oke ik heb zonnepanelen maar dat helpt maar niet genoeg. Fijn dat ze rekening houden met mensen die een warmtepomp hebben aangeschaft. Dus niet. Vraag me af of ik niet beter op gas had kunnen blijven stoken waardoor ik ook daarvoor en plafon had

1 Reactie
Kloe Less
Kloe Less22 sep. 2022 - 15:44

Ja precies, alsof het vooraf bedacht is. En per 2025 gaat de saldering vervallen, dan krijg je voor teruglevering 0,10 per kW, waar je nu 1,19 voor betaald als je gebruikt. Mooi he! De arme, noodlijdende, energiebedrijven kopen jouw kW dus voor 0,10 en verkopen jouw kW voor 1,19. Goed he! Ik denk ineens aan de woorden diefstal en criminaliteit. Sterkte Rieka.

Scooby doo
Scooby doo21 sep. 2022 - 10:47

Het wordt een survival sport om dagelijks met 5 euries te leven. Hup hup iedereen in de survival stand lang leven Nederland.

Loepie1952
Loepie195221 sep. 2022 - 7:46

Ik hoor steeds maar zeggen (nu ook weer voor 2023) "IEDEREEN" tot 120% van het minimum krijgt energietoeslag" Nou niet dus, wanneer je in de gemeente Eemsdelta woont en 10 euro per maand boven 110% zit, krijg je niets. Wordt eens wakker mevr. Schouten (en de rest in Den Haag)

2 Reacties
nickvanrijckevorsel
nickvanrijckevorsel21 sep. 2022 - 23:04

Misschien kan je (klinkt super stom) bij de sociale raadslieden een berekening laten maken over een “schenking”. Als je een goed doel steunt kun je een percentage aftrekken van de belasting en verlaag je je inkomen waardoor je wellicht netto (met recht op toeslagen) wel meer overhoudt en wellicht ook in aanmerking komt voor het energie plafond

JannyBoe
JannyBoe27 sep. 2022 - 12:29

Toch een aanvraag doen @Loepie1952. Dat is ook wat de Woonbond adviseert. Gemeentes kunnen coulant omgaan met die grens. Dat is aan elke gemeente. Aanvraag doen en toelichten en een beroep doen op coulance vanwege dat minieme verschil. Ik heb iemand geholpen die in hetzelfde schuitje zat en die heeft de toeslag alsnog ontvangen. Proberen, nee heb je, ja kan je krijgen. Succes!

Annet62
Annet6220 sep. 2022 - 20:57

Hallo, Zijn de mensen met kinderen op de hoogte van https://jeugdfondssportencultuur.nl/

Nopke
Nopke20 sep. 2022 - 20:27

De regering komt nu met een energie-plafond op gas tot x m3 en op elektriciteit tot 2500kWh. Net nu wij al ons spaargeld geïnvesteerd hebben om van het gas te gaan en alles elektrisch te doen. Zeer ongunstig voor ons want nu gaan wij dus meer elektriciteit verbruiken en geen gas en gaan we dus juist het hoge tarief betalen want we zitten ver boven dat plafond van 2500 kWh. Dus daar moet men wel nog een mouw op aanpassen.....

2 Reacties
Rieka
Rieka21 sep. 2022 - 11:56

Helemaal mee eens dacht dat het plafond 1500 was

JannyBoe
JannyBoe27 sep. 2022 - 12:25

2400 kWh is het plafond.

Dann
Dann20 sep. 2022 - 15:05

Vijf jaar geleden verloor mijn vrouw haar droombaan bij KLM. Door ziekte kwam ze thuis te zitten maar doordat zorginstellingen de oorzaak niet konden vinden, bevinden we nog steeds in de situatie dat zij in de ziektewet zit. Door het wegvallen van haar salaris, en doordat mijn salaris te hoog is (2x modaal) vallen we overal buiten en bij de miljoenen nota gaan we nog het minst op vooruit 1.6%. Daarnaast door het uitblijven van deze diagnose wordt alle zorg gezien als preventief, wat betekend dat 75% uit eigen zak betaald moet worden. Deze struggle is nog steeds dagelijks voelbaar. December jl ging ons energie bedrijf failliet waardoor wij genoodzaakt waren over te stappen wat zorgde voor een verdubbeling van kosten. En ondanks dat ons huis geen gas gebruikt (warmtepomp) moest we toch de verhogingen betalen. De miljoenennota zijn wij het minst bevoordeeld met 1.6% en is de gasrekening nog steeds niet losgekoppeld (wat naar mijn mening de eerlijkste oplossing is). Met 3 kinderen, een zieke vrouw en oplopen kosten door inflatie, stijgingen en nog steeds zorgkosten zitten we al maanden in een lastige situatie waarin ik als vader/partner alles moet doen (en let wel, dit is bijna zonder hulp van familie, vrienden etc) Ik trek dit niet financieel maar ook mentaal amper meer. Ik kan amper mn kinderen nog een dagje weg aanbieden of een etentje bv. Dat terwijl ik 40u (vaak meer) werk, maar omdat ik teveel verdien moet ik het maar uitzoeken. Ben hier zo klaar mee.

2 Reacties
Sjefvande
Sjefvande21 sep. 2022 - 22:03

Fijn dat jullie beiden een goede baan hebben (of uw vrouw had). Minder fijn dat het allemaal op uw schouders terechtkomt. Is hier eventueel een mogelijkheid om de lasten wat te verdelen met uw directe omgeving? Dit kan wellicht ook weer ruimte creeëren om samen met uw kinderen mooie herinneringen te maken, hoop het voor u!

Kloe Less
Kloe Less22 sep. 2022 - 15:56

Beste Dann, De egocentrische Haagse zakkenvullers hebben dit inderdaad goed geregeld. Modaal en 2x modaal zijn de werkende mensen die in dit land alleen maar mogen werken en betalen want we hebben net genoeg geld waardoor we niet hulpbehoevend zijn/waren, en we verdienen net te weinig om ook gebruik te kunnen maken de mazen in de wet om belastingen te ontduiken zoals de veelverdieners met hun 200.000+ euro in Den Haag en zo. Maar maak je niet druk, met deze prijzen vallen ook wij, de modaaltjes, heel snel onder de armoedegrens en zullen ook wij hoge schulden opbouwen waardoor we in de schuldhulpverlening komen en mogen aansluiten bij de voedselbank. Succes man!

Lilibet
Lilibet20 sep. 2022 - 15:04

9 j geleden door z.ernstige situatie aan m’n enkel voor 80-100% in de WIA beland. Nu ben ik v/ 80-100% WIA in één keer eruit gezet!Bezwaar ingediend,maar overal zijn achterstanden.Uit nood bijstandsuitkering aangevraagd, waar ik niet in zou moeten zitten gezien m’n medische situatie.Volgens de med.specialisten is ‘t juist verslechterd, maar UWV verzekeringsarts staat daar niet bij stil(!). Dit viel m’n advocate gelijk op. Op miraculeuze wijze helemaal hersteld?!’t Is de slager die nóg steeds zijn eigen vlees mag keuren in NL?? Vecht het maar eens lekker aan,maar in de tussentijd krijg je helemaal niks! In de bijstand ben ik verplicht te gaan soll.,te werken.Regels zijn regels.Geen maatwerk.De trein dendert door,volgens hun traject en je hebt je maar te conformeren.Voelt als ‘n verstikkend harnas.Door deze regels ben ik als alleenstaande ouder met 18-jarige thuisw. zoon in ‘n nóg gecompliceerder situatie beland.Hij volgt MBOopleiding waarvoor dit jaar 640 stage-uren staat.Volgens bijstandsregels verdient hij teveel,terwijl dit gewoon conform CAO-richtlijnen is. Hoezo is opleiding v/e kind, stage is essentieel, gekoppeld aan ‘n uitkering v/d ouder!? Word gekort op m’n bijstandsuitkering én ook nog eens door Belastingdienst.Hij kan zo zijn studie niet afmaken zoals ieder ander.Of ik moet hem uit huis zetten..? Verwarming staat uit en ik gebruik douche, gas en licht amper. Eet amper zodat m’n zoon normaal kan eten.Mn enige alternatief is nu volledig werken..ten koste van mezelf.

2 Reacties
nickvanrijckevorsel
nickvanrijckevorsel21 sep. 2022 - 23:11

In sommige gemeenten wordt de huishoudtoets niet toegepast. Vooral omdat daardoor jongeren (te vroeg) het nest uit worden gejaagd (wat weer druk geeft op de woningmarkt). Benader je gemeenteraad en vraag ernaar

erusschen
erusschen22 sep. 2022 - 16:16

De kostendelersnorm geldt pas vanaf 21 jaar. U schrijft dat uw zoon 18 jaar is. Dan tellen zijn inkomsten voor uw bijstandsuitkering niet mee. Ellen

Koekie1964
Koekie196420 sep. 2022 - 1:01

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

JohaH
JohaH19 sep. 2022 - 21:11

Na jaren scheefwonen hebben we een huis gekocht. Omdat we 0 financiering krijgen, zonder spaargeld dus ook nog een lening boven op de hoge hypotheek. Elk jaar wordt de bso duurder en met een promotie van mijn kant betalen we nu bijna evenveel aan de bso als aan de hypotheek. Mijn gezondheid schommelt dus ik ben hoog verzekerd, we hebben een auto op afbetaling, want er is geen spaargeld omdat wij altijd meer verdienen dan het 'minimum' - geen zorgtoeslag - geen huurtoeslag toen we huurden Aan het eind van de maand is het geld op. Het steekt dat wij die beiden fulltime werken waarvan mijn man ook echt met een hbo diploma op zak. Overal de volle mep voor betalen en nauwelijks wat over houden / kunnen sparen. Onze dochter kan niet op vakantie heeft geen switch of ps, zelfs sport kunnen wij, tweeverdieners niet voor haar betalen, laat staan een vakantie die ze zo graag wil. Een klasgenootje waarvan de moeder minima is, kan dat alles wel, want de overheid (wij dus) betaald haar moeder die de hele dag netflixt en kletst. Wat kan ik mijn kind uitleggen? Nu komt eneco, 206 euro vonden we al hoog zat. Nu wordt het 137% meer of we 540 euro willen betalen? Waarvan dan? Die 800 hypotheek? De 800 bso of 320 zorgverzekering? En de boodschappen, van welk geld doe ik die dan? Het spaargeld gaat rap op. Alles is duurder geworden. Wie legt mijn kind uit dat ze dit jaar weer niet op vakantie kan? Meneer Rutte, wilt u dat proberen ?

1 Reactie
Joeva
Joeva23 sep. 2022 - 15:36

Als minima zoals ik die chronisch ziek is ,is het geen vetpot ,ok krijg extra maar heb het echt nodig ik hou altijd een stuk maand over ,kan me voorstellen dat het moeilijk is voor u ,maar ga niet oordelen over minima niet iedereen heeft daarom gevraagd

W.vd.V
W.vd.V19 sep. 2022 - 19:42

Ergens klopt er hier iets niet. Eneco heeft om bijbetaling te voorkomen wederom ons termijn bedrag verhoogd van € 338,- / € 500,- naar € 657,- en waarschijnlijk zal dit nog verder gaan oplopen de komende maanden. Echter de afgelopen jaren hebben we alle apparaten vervangen voor energie zuinige, de verlichting is LED, geïsoleerd en we koken al jaren op inductie. Het verbruik blijft echter hoog n.l. in Augustus 2022 - 414 kWh stroom en 30m3 aan gas. Het gemiddelde verbruik is aan stroom en gas nog meer dan bij een vrijstaande woning met een 5 persoons huishouden (315 kWh stroom en 34 m3 aan) gas, terwijl wij slechts met 3 personen wonen in een hoekwoning uit 1988. Gek genoeg zat er in 2017 een halvering van de kosten voor verbruik. In dit jaar zaten de kosten zo rond de € 2000 en de jaren ervoor en erna zo rond de € 5500,- /€ 6000,- Ergens klopt er dus iets niet. Rara hoe kan dit? Naast deze bevindingen heb ik ook ontdekt dat het dal tarief pas om 01.00 uur s'nacht s ingaat i.p.v. 23.00 uur. Dat kost dus 2 uur aan extra hogere kosten. Inmiddels heb ik alles wat uit kan uitgezet en neem ik dagelijks de meterstanden op. Door het wegvallen van een inkomen gaan wij het de komende tijd lastiger krijgen om het allemaal te kunnen blijven betalen. Wij waren er wel op voorbereid dat er wederom een crisis zou komen en hebben een kleine reserve kunnen opbouwen, maar dat gaat in een rap tempo wel minder worden. Doe je met de kruistocht mee, schouder aan schouder, zij aan zij.

1 Reactie
Kloe Less
Kloe Less22 sep. 2022 - 16:00

We gaan in hoog tempo de verkeerde kant op. Jammer. We worden genegeerd door de veelverdieners in Den Haag. Als we eens een voorbeeld aan de boeren nemen kunnen we misschien wat actie ondernemen naar de overheid, is wel op zijn plaats.

Mukie
Mukie19 sep. 2022 - 19:26

Waarom niet ook de inkomensgrens voor toeslagen eens radicaal verhogen, er zijn zoveel mensen die net 3 tot 4000 euro te veel verdienen en daardoor overal buiten vallen