Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blinden kunnen thuis boeken lenen bij de bieb

03-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elderlycomputer_01.jpg
Blinden, slechtzienden en dyslectici kunnen sinds dinsdag bij de bibliotheken in Amsterdam, Deventer en Groningen thuis een boek lenen en meteen vanaf hun computer beluisteren. De drie bibliotheken zijn een proef begonnen met gesproken boeken die via streaming direct beschikbaar zijn.
Toegang tot 40.000 boeken
Voorheen moesten visueel gehandicapten nog naar de bibliotheek toe om gesproken boeken te lenen. Nu hebben ze via internet toegang tot ruim 40.000 luisterboeken, liet de Openbare Bibliotheek Amsterdam dinsdag weten. Mensen moeten wel een verklaring invullen dat ze inderdaad een leesbeperking hebben. Alleen aan deze mensen willen uitgevers gesproken boeken ter beschikking stellen.
Mensen met een leesbeperking kunnen bij een van de drie bibliotheken ook via internet een cd met een luisterboek lenen. Deze wordt dan per post thuisbezorgd, maar moet ook weer per post worden teruggestuurd.
Hoop op meer leden
De bibliotheken hopen nu dat meer blinden, slechtzienden en dyslectici lid worden. De proef duurt 4 maanden. Als het een succes blijkt te zijn, wordt het systeem volgend jaar in alle bibliotheken ingevoerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!