Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blinden blijven voorlopig tobben met ov-kaart

06-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart_69.jpg
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) ,,betreurt oprecht'' dat het zo lang duurt voordat er een definitieve oplossing is voor de problemen die blinden en slechtzienden ondervinden bij het reizen met de ov-chipkaart. Maar volgens haar is al een groot deel van de problemen opgelost.
,Heel veel kleine problemen zijn opgelost, wel 80 of 90 procent'', zei ze in een debat donderdag in de Tweede Kamer.
Debat
Alle partijen in de Kamer willen eigenlijk dat er onmiddellijk een oplossing komt voor de problematiek. Over de kwestie wordt al meer dan 2 jaar gesproken. Visueel gehandicapten hebben onder meer problemen met het opladen van een ov-chipkaart.
Duco Hoogland van de PvdA riep de bewindsvrouw op ,,een deadline'' te stellen voor het vinden van een oplossing. Eric Smaling (SP) sprak van een ,,zeer onwenselijke situatie'', terwijl Sander de Rouwe (CDA) een ,,klemmend beroep'' op de staatssecretaris deed om de kwestie eindelijk uit de wereld te helpen.
Betalen
Veel partijen pleitten ervoor dat blinden en slechtzienden achteraf kunnen betalen voor een reis. Maar zover kon Mansveld niet gaan. Een aantal oplossingen is gewoon nog niet technisch haalbaar en het vinden van slimme ICT-oplossingen kost gewoon tijd, zei ze.
De ChristenUnie en het CDA menen dat achteraf betalen wel degelijk mogelijk is. Volgens Carla Dik-Faber van de ChristenUnie heeft het meer te maken met ,,onwil'' van partijen. Ze riep de staatssecretaris op een vuist te maken tegen de vervoerders. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!