Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bijna helft vakantiegangers blijft deze zomer in Nederland

19 mei 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
526 keer bekeken
  •  
nederland naarden 1127

Het negatieve reisadvies geldt niet meer, dus wordt reizen weer gemakkelijker. Veel mensen zijn daarom druk bezig met hun zomervakantie. Twee derde van de Nederlanders heeft al geboekt of wil nog een reis boeken. Maar volgens Independer blijft bijna de helft van de Nederlanders deze zomervakantie in Nederland. Hun reden: er is teveel onzekerheid rondom corona.

Independer liet onderzoek doen door onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Inmiddels heeft 30 procent van de Nederlanders zijn of haar zomervakantie geboekt en 37 procent zegt dit nog te gaan doen. Bijna de helft van de vakantiegangers (46 procent) kiest dit jaar voor een vakantie in eigen land. De meesten van hen, namelijk zo'n 70 procent, blijven in Nederland vanwege onzekerheid over corona.

Bas Knopperts van Independer begrijpt de veelgemaakte keuze voor Nederland. “Het nu boeken van Nederlandse zomervakantie biedt veel mensen toch een stukje vakantiezekerheid. Omdat de coronasituatie per vakantieland zomaar kan veranderen, is het niet altijd zeker dat je de buitenlandreis die je nu boekt in de zomer nog wel kunt maken. En als je je buitenlandvakantie moet cancelen, dan wordt het lastig om op dat moment nog een vrije en betaalbare accommodatie in Nederland te vinden.”

Bron: Independer

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar