Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bijna alle bussen accepteren geen cashgeld meer

06-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
bus 930x520
Op bijna alle bussen in het land is het niet meer mogelijk met contant geld een kaartje te betalen. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het verdwijnen van cash uit de bus moet de veiligheid ten goede komen. Het moet zorgen voor minder overvallen.

Betalen met pinpas of ov-chipkaart

Het busvervoer in ons land is regionaal vergeven via 32 vergunningen (concessies). Op 28 van deze concessies kan per 1 juli niet meer met contant geld worden betaald, hebben de vervoerders aan de staatssecretaris laten weten. Op deze bussen kan bijvoorbeeld met pinpas of ov-chipkaart worden betaald.
Volgend jaar kan nergens meer met cash een kaartje in de bus worden gekocht. In twee concessies (in stad en provincie Utrecht) verdwijnt contante betaling na de zomer. Volgend jaar wordt pinbetaling ingevoerd bij de laatste bus-concessies. Het gaat om Groningen-Drenthe en Rotterdam.
In Nederland rijden zo'n 5000 bussen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!