Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Bijna alle bussen accepteren geen cashgeld meer

6 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuut
bus 930x520
Op bijna alle bussen in het land is het niet meer mogelijk met contant geld een kaartje te betalen. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het verdwijnen van cash uit de bus moet de veiligheid ten goede komen. Het moet zorgen voor minder overvallen.

Betalen met pinpas of ov-chipkaart

Het busvervoer in ons land is regionaal vergeven via 32 vergunningen (concessies). Op 28 van deze concessies kan per 1 juli niet meer met contant geld worden betaald, hebben de vervoerders aan de staatssecretaris laten weten. Op deze bussen kan bijvoorbeeld met pinpas of ov-chipkaart worden betaald.
Volgend jaar kan nergens meer met cash een kaartje in de bus worden gekocht. In twee concessies (in stad en provincie Utrecht) verdwijnt contante betaling na de zomer. Volgend jaar wordt pinbetaling ingevoerd bij de laatste bus-concessies. Het gaat om Groningen-Drenthe en Rotterdam.
In Nederland rijden zo'n 5000 bussen. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!