Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bijna 2 miljoen Nederlanders op meivakantie

23-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vakantie_strand_08.jpg
Ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders zullen dit jaar de meivakantie aangrijpen om er even tussenuit te gaan. Ruim de helft daarvan, circa 950.000, brengt deze vakantie in eigen land door. Deze verwachting sprak NBTC Holland Marketing woensdag uit.
Vakantieperiode
De meivakantie valt dit jaar op advies van het ministerie van OCW van zaterdag 26 april tot en met maandag 5 mei. Hoewel sommige regio's hiervan afwijken, zal het overgrote deel van het land dit advies wel volgen, denkt het toerismebureau. Vorig jaar duurde de meivakantie voor veel scholen twee weken en daardoor gingen meer Nederlanders op vakantie.
Vergeleken met de meivakantie van 2012 is het aantal vakantiegangers dit jaar ongeveer gelijk. Meer dan de helft blijft in eigen land en zo’n 850.000 vakanties gaan naar het buitenland. Vooral de buurlanden Frankrijk, Duitsland en België zijn gewilde bestemmingen.
Weer is bepalend
De bungalow en het zomerhuisje zijn populair voor de binnenlandse vakanties. Ook bivakkeren heel wat mensen in tour- en stacaravans. Het weer is in deze periode bepalend of veel kampeerders met de tourcaravan of tent op pad gaan.
De gemiddelde besteding tijdens een binnenlandse vakantie in de meiperiode is zo’n 175 euro per persoon per vakantie. Voor de Nederlandse economie betekent dit dat er bijna 170 miljoen euro wordt besteed door vakantiegangers in eigen land, becijfert het NBTC. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!