Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Betere controle apotheker op medicijngebruik

09-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Apotheek_12.jpg
Apothekers gaan beter opletten bij patiënten die meerdere medicijnen gebruiken. Vanaf volgend jaar volgen ze een standaardprocedure om te kijken of die middelen veilig naast elkaar kunnen worden gebruikt.
Informeren, begeleiden en ondersteunen
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft daarover afspraken gemaakt met de apothekers en andere partijen die betrokken zijn bij de farmacie. De bewindsvrouw heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Apothekers moeten vooral zorgverlener zijn en in nauw overleg met onder anderen huisartsen patiënten informeren, begeleiden en ondersteunen bij het beter gebruiken van hun geneesmiddelen.
Verbeteringen
De partijen willen verder onder meer de prijzen van medicijnen inzichtelijker maken en de ict-systemen bij de apotheek verbeteren. Ze vinden dat er daarnaast nog landelijk afspraken moeten worden gemaakt over een betere elektronische uitwisseling van gegevens en over de inhoud van de opleidingen. Schippers zal binnenkort met de sector overleggen over die opleidingen. Met het hele pakket aan maatregelen zal volgens haar ,,meer samenhangende zorg aan de patiënt kunnen worden geleverd''.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!