Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Beperkte geldigheidsduur vaccin in enkele EU-landen kan reis hinderen

01-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5300 keer bekeken
  •  
vaccinatie2

Miljoenen Nederlanders zijn gevaccineerd, maar het is de vraag of zij volgend jaar met hun vaccinatiebewijs op reis kunnen. Dat schrijft De Telegraaf naar aanleiding van de strijdt van de Nederlandse overheid tegen de beperkte geldigheid die sommige EU-landen aan de vaccinaties hebben gekoppeld.

Zo hanteren onder meer Oostenrijk en Italië de regel dat een vaccinatie maar beperkt gebruikt kan worden als coronapas. Ben je meer dan 270 of 360 geleden geprikt? Dan moet je je desondanks laten testen. Dat zou in de zomervakantie van 2022 voor miljoenen Nederlanders kunnen gelden.

Financiële gevolgen voor reizigers

De reis- en luchtvaartwereld kijkt de zaak voorlopig aan, maar waarschuwt wel dat dit voor financiële gevolgen kan zorgen en die komen uiteindelijk voor de rekening van de reiziger. Die moet immers zelf in de gaten houden of hij of zij wel het land van bestemming in kan komen volgens de geldende richtlijnen en betaalt ook voor een coronatest.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!