Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Bellen en internetten buiten EU blijft duur'

26-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_bellen5
De Consumentenbond eist een verklaring van mobiele providers over de hoge tarieven voor het gebruik van smartphones buiten de Europese Unie. Binnen de EU zijn de tarieven voor bellen sms'en en internetten de afgelopen jaren onder druk van de Europese Commissie fors gedaald maar daarbuiten hebben providers vrij spel zegt de Consumentenbond dinsdag.
Dure voorbeeldbundels
Binnen de EU werd bellen 80 procent goedkoper en internetten zelfs 90 procent. Maar in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en in Thailand moet bij KPN voor één MB internetten 2 50 euro worden betaald. Bij Vodafone is dat zelfs 9 10 euro. Providers bieden wel voordeelbundels aan maar die zijn in vergelijking met de tarieven binnen de EU nog steeds duur.
Ook binnen EU
De Consumentenbond waarschuwt ook Nederlanders die dicht bij huis blijven. IJsland Noorwegen Turkije en Zwitserland vallen niet onder de EU dus ook daar kunnen de tarieven hoog oplopen. ANP

Meer over:

buitenland, duur, bellen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

gerardvantol
gerardvantol27 apr. 2016 - 22:05

Geen probleem voor mij als gepensioneerde, de regeringen Rutte hebben er voor gezorgd dat ik al jaren niet meer op vakantie kan gaan.

renehk
renehk27 apr. 2016 - 9:41

In Thailand delen diverse providers op de vliegvelden simkaartjes uit, waarmee je goedkoop in Thailand kunt bellen. Ik weet niet wat Internetten kost, maar vrijwel elk hotel, restaurant of café heeft wifi. Als je vanuit Nederland telefonisch bereikbaar wilt blijven, neem dan voor je Thaise simkaartje een oude telefoon mee. Die heeft bijna iedereen tegenwoordig wel liggen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!