Kassa
theme-icon
Geld

Belbus: een kinderrekening openen bij de ING is geen kinderspel

11-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3058 keer bekeken
  •  

Voor zijn pasgeboren zoon Julian wil Twan van Dijk bij de ING een spaarrekening openen. Daar kun je immers niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat kan makkelijk en snel, zegt de ING. Maar zo makkelijk blijkt dat niet. En snel al helemaal niet. Twan en Julian belanden in een bureaucratische molen waarbij ook nog de identiteit van Julian moet worden gecheckt.   

Twan meldt zijn zoon Julian eind november via mijnING aan voor een kinderrekening bij de ING.  Binnen vijf dagen zou dat geregeld moeten zijn, maar als dat na twee weken nog niet is gebeurd, gaat Twan chatten met ING. En bellen. En weer chatten. En weer bellen. En steeds maar weer krijgt hij te horen dat het nog niet zover is, dat hij nog even geduld moet hebben.  

Even geduld a.u.b.

En dan komt de aap uit de mouw. Er moet nog een persoonscheck plaatsvinden en daar lijkt het te blijven steken. Voor een baby van een paar weken? De ING moet zich aan de wet houden en iedereen die een rekening opent en iedereen moet dus gecheckt worden. Maar hoelang kan dat duren bij een pasgeboren baby, wat valt er te checken? Weer krijgt Twan te horen dat hij nog maar even geduld moet hebben. Twan vindt het raar maar besluit toch maar weer te wachten.  

Als hij vervolgens toch weer navraag doet, krijgt hij te horen dat hij maar naar het ING-kantoor in Bussum moet gaan. Daar constateert men dat er wel een account is maar inderdaad nog steeds geen rekening. Wordt maar meteen weer aangevraagd en dan lijkt alles in orde. Binnen vijf dagen heeft Julian een rekening, wordt hem verteld. Binnen vijf minuten staat hij weer buiten. 

ING trekt boetekleed aan

Een week later is het nog niet geregeld. En Twan gaat maar weer chatten en bellen. Als hij dan ook nog de opmerking krijgt: "Waarom gaat u bij een kantoor langs om een spaarrekening te openen, dat gaat makkelijk online", breekt zijn klomp. En vervolgens krijgt hij opnieuw te horen dat de achtergrond nog gecheckt moet worden en of hij nog even geduld heeft.  

Na drie maanden is Twans geduld definitief op en samen met de Belbus gaat hij verhaal halen bij het hoofdkantoor van ING. Daar trekt men uitgebreid het boetekleed aan. Dit had nooit mogen gebeuren. Het simpele verhaal is dat de aanvraag ergens is blijven liggen, zelfs nadat Twan er meermaals naar heeft gevraagd. Volgens de woordvoerder is een uitgebreid team aan het bekijken hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.

De achtergrond van Julian is gecheckt, de kinderrekening is inmiddels echt aangevraagd en is er binnen vijf dagen. Waar heeft Twan dat meer gehoord?  Dit keer is het geen loze belofte en kan Julian van drie maanden eindelijk beginnen met sparen. 

Thema's:

theme-icon
Geld
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

tenormin
tenormin12 mrt. 2023 - 12:27

ING is een heel trage bank. Wat betreft: als een klant een vraag heeft. Dan moet men naar een filiaal komen. Helpen? Hebben ze nog nooit van gehoord. Mijn vriend van 84 jaar die inmiddels al 55 jaar Amerikaan is, krijgt elk kwartaal een klein pensioentje uitgekeerd op zijn nog steeds bestaande Nederlandse rekening. Hij kreeg een akkefietje met de bank, waarop men doodleuk zei "komt u maar langs". Langskomen? Vanuit Amerika, hotel boeken etc. Zijn zoon heeft inmiddels de rekening leeggetrokken, opgeheven en is hij van die heel goede service verlenende ING af. ☻

aad piraat
aad piraat12 mrt. 2023 - 10:17

Wat een wereld, een grote criminele financiële organisatie uit de bankencrisis welke nota bene zonder inspraak met het belastinggeld van deze vader is gered aanwijzen om een pasgeborene te controleren op betrouwbaarheid en goed gedrag.

Duc7
Duc712 mrt. 2023 - 7:42

Jeetje, ik was allang naar een andere bank verhuisd, belachelijk hoe de ING met klanten omgaat en idd ben het eens met aanmenooitniet.

aanmenooitniet
aanmenooitniet11 mrt. 2023 - 19:39

Hopelijk heeft vader Twan op zijn beurt de achtergrond van ING gecheckt. Dan ziet hij dat deze het spaargeld van zijn zoon (in-)direct investeert in wapens, fossiele energie, het tegenwerken van mensenrechten etc. eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/ Als kersverse papa zie je vast een andere bestemming van je geld en toekomst voor je pasgeborene. Gelukkig is er een snelle overstapservice: stopmetbankhangen.nl Nu een fijner gevoel, straks een mooiere toekomst. Zet 'm op Twan en Julian!