Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Banken willen 'e-identity' inzetten tegen identiteitsfraude

03-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
digitaal online web internet fraude 930
Banken willen volledige digitalisering inzetten om hun klanten beter van dienst te zijn. Hiervoor is een 'digitale identiteit' nodig die identiteitsfraude tegengaat. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in een rapport over de toekomstige digitalisering en de rol van banken hierin. Dit rapport wordt aangeboden aan minister Hoekstra (Financiën).

Met een 'e-identity', een soort digitaal paspoort, moeten bedrijven en consumenten er beter op kunnen vertrouwen dat degene met wie ze virtueel contact hebben ook daadwerkelijk diegene is die hij of zij zegt te zijn. De digitale identiteit zou overal in Europa te gebruiken moeten zijn.

Digitalisering leidt tot weerbaardere samenleving

De vereniging wil dat de overheid hier prioriteit geeft aan digitalisering, zodat de Nederlandse samenleving 'weerbaarder' wordt. Banken kunnen volgens de NVB hun klanten in moeilijke tijden als de coronacrisis beter van dienst zijn bij volledige digitalisering. Minister Hoekstra zou volgens de vereniging meer aandacht moeten besteden aan digitale vaardigheden in onderwijs. Ook vindt de NVB dat de huidige Europese wetgeving zich meer gaat richten op digitalisering. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz5 jul. 2020 - 22:50

het probleem is ze kunnen wel honderd lagen beveiliging toepassen maar als de gebruiker niet slim genoeg is om dit te gebruiken dan heeft het alsnog geen nut, Kijk maar naar de ING waarbij je zonder enigste moeite gewoon een nieuw apparaat kan toevoegen door het scannen van een QR code. Waarbij je bij de rabobank heb je hier je pinpas en random reader voor nodig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!