Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Banken moeten isoleren huis stimuleren'

10 dec 2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
banken_logos_2013_05.jpg
Banken moeten hun klanten stimuleren hun huis te isoleren of zonnepanelen of dubbel glas te nemen. Ze moeten bij een hypotheekgesprek de mogelijkheid van financiering van dergelijke maatregelen ter sprake brengen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer wil dat de overheid banken hiertoe gaat aanzetten. Hij zal dat woensdag bepleiten in een debat met minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën).
Energiezuiniger
Nijboer wil dat banken een grotere rol spelen bij het energiezuiniger maken van woningen. Dat is goed voor het milieu, de woningmarkt en de portemonnee, zegt hij.
5 procent rente
Nijboer wijst erop dat de rente voor een lening voor het verduurzamen van een huis nu 5 procent bedraagt. De hypotheekrente ligt onder de 3 procent. ,,Dat is ontmoedigingsbeleid van banken in plaats van stimulering'', vindt Nijboer. Hij wil dat banken veel actiever bevorderen dat investeringen in duurzame woningen uit de (aftrekbare) hypotheekrente worden gefinancierd. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar