Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zonder angst naar de tandarts? Over drie jaar kan het!

17-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
tandarts_11.jpg
Heb je regelmatig gaatjes en zie je er daarom altijd tegenop om naar de tandarts te gaan? Over drie jaar hoef je je geen zorgen meer te maken. Boren is dan verleden tijd. Er komt namelijk een behandeling waardoor tanden zichzelf kunnen herstellen.
Zichzelf herstellen
Tot nu toe is boren altijd nodig geweest om rottend en besmet materiaal te verwijderen. De tandarts vervangt dat slechte materiaal dan voor vullingen zoals composiet en amalgaan. Deze behandeling kan erg pijn doen. Onderzoekers van het King’s College in Londen hebben hier een oplossing voor gevonden. Ze hebben een techniek ontwikkeld die ervoor zorgt dat tanden zichzelf kunnen herstellen: Electrically Accelerated and Enhanced Remineralisation (EAER).
Elektrische stroom
Bij deze techniek gebruikt de tandarts elektrische stroom. De stroom duwt tegen de mineralen van het beschadigde plekje op de tand. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke beweging van fosfaat en calcium versnelt, waardoor de tand zichzelf herstelt. Op deze manier wordt de tand pijnloos gemineraliseerd zonder dat er boren, injecties en vullingen aan te pas komen.
Effectiever
Het is niet alleen een klantvriendelijke behandeling, maar ook beter voor de tandheelkundige zelf. Met boren gaat er namelijk sneller iets mis dan met deze techniek en in de toekomst kunnen tanden er witter van worden. De methode is daarbij effectiever en niet veel duurder dan boren. Bij boren gaat de tand toch achteruit, ondanks dat de tandarts het gaatje vult. Bij deze nieuwe techniek herstelt de tand zich stukken beter.  
Bronnen: Express, Daily Mail
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!