Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wat is de beste supermarktapp?

16-01-2015
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
766 keer bekeken
  •  
winkelwagentjes_02.jpg
Tegenwoordig heeft bijna elke supermarkt wel een app. Maar zijn apps van supermarkten gebruiksvriendelijk, de moeite waard en werken ze goed? Wij testten er zeven en geven hieronder een beoordeling. Welke is de beste? 
Albert Heijn
Appie, zoals de app van de Albert Heijn heet, is erg uitgebreid, maar dat maakt de app tegelijkertijd een beetje onoverzichtelijk. De lay-out van de app is prima in orde. De app biedt tal van mogelijkheden. Zo kan je boodschappen bestellen via de app, wijn vinden en kun je, als je een Bonuskaart bezit, zien welke boodschappen je hebt gekocht. Ook biedt Appie de mogelijkheid om een zogenaamde looproute te maken voor de supermarkt waar jij je boodschappen doet. De app zet dan de boodschappen van je boodschappenlijstje op volgorde met het product dat je als eerste tegenkomt in de supermarkt bovenaan. Verder biedt de app een overzicht van het assortiment met uitgebreide productinformatie en kun je via Appie boodschappen bestellen.
De Albert Heijn app is verkrijgbaar via:
ALDI
De app van de ALDI ziet er overzichtelijk uit. De functies werken goed en de app geeft duidelijk aan wat waar te vinden is. De vormgeving ziet er mooi uit; een compleet assortiment is erin terug te vinden met een foto. Het boodschappenlijstje is vergeleken met de andere apps erg karig. Je moet zelf de boodschappen invoeren. Via de pagina waar het assortiment van ALDI te vinden is kun je ook boodschappen toevoegen, maar dat werkt erg omslachtig aangezien een zoekfunctie ontbreekt. Het is handiger om de boodschappen zelf handmatig in te voeren. De ALDI heeft als enige een QR-scanner in de app, maar waarom die in de app is opgenomen, is niet duidelijk.
De ALDI app is verkrijgbaar via:
Apple
Android
C1000
De C1000 app is simpel en overzichtelijk. Wat ontbreekt is een overzicht van het assortiment. De app biedt voldoende mogelijkheden: een receptenzoeker, aanbiedingen, acties en een boodschappenlijstje. De app ziet er mooi uit en wat een leuk detail is, is het ‘handgeschreven’ lettertype van het boodschappenlijstje. De C1000 app biedt net als Appie de mogelijkheid om een looproute uit te stippelen.
De C1000 app is verkrijgbaar via:
Apple
Android
Emté
De app functioneert niet goed. De ene keer heb je wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje te openen en de andere keer niet. Als de app functioneert zoals hij moet functioneren, is zij erg overzichtelijk en uitgebreid. Per product is de voedingswaarde beschikbaar. Artikelen voor een boodschappenlijstje staan afgebeeld met foto. Ook zijn de aanbiedingen te zien. Zou de app goed werken, dan verdient deze 3,5 ster. Helaas is dit niet altijd het geval en daarom krijgt de app van Emté 2,5 ster.
De Emté app is verkrijgbaar via:
Apple
Android
Hoogvliet
De app van Hoogvliet is simpel. Het boodschappenlijstje is niet heel handig, je moet veel stappen doorlopen om een product toe te voegen. Wat dan wel weer handig is, is dat per product recepten worden getoond waar het product voor gebruikt kan worden. De lay-out van de app is verder niet heel erg spannend. De app is niet heel overzichtelijk, de winkelzoeker zit bijvoorbeeld ‘verstopt’ onder een aantal kopjes. Het duurt even voordat je hem vindt. Wat wel een pluspunt van de app is, is de uitleg van wijncodering. De app legt uit wat de icoontjes betekenen en welke wijn lekker is bij welk eten. De Hoogvliet app biedt ook de mogelijkheid om een barcode te scannen. Wij testten dit met een potje gel, waarna de app aangaf dat het om een tube ging. Het gescande product konden we toevoegen aan het boodschappenlijstje.
De Hoogvliet app is verkrijgbaar via:
Apple
Android
Jumbo
De app van de Jumbo ziet er erg mooi en overzichtelijk uit. Voordat je de functies tot je beschikking hebt, moet je eerst ‘jouw’ Jumbofiliaal kiezen. Vervolgens heb je de mogelijkheid om een boodschappenlijstje te maken, boodschappen te bestellen en recepten te zoeken. De app van Jumbo laat als een van de weinige supermarktapps de totaalprijs van je boodschappenlijstje zien. Wat ook een pluspunt van de Jumbo app is, is dat er een duidelijke uitleg te vinden is over hoe de app werkt.
De Jumbo app is verkrijgbaar via:
Apple
Android
Lidl
Deze app oogt niet heel gebruiksvriendelijk. Het is niet duidelijk wat iets is, wat moet je bijvoorbeeld in een supermarktapp verwachten bij ‘mediatheek’? De app ziet er ook niet zo mooi uit en is niet overzichtelijk. De app biedt de mogelijkheid om een boodschappenlijst te maken, de folder te bekijken en te lezen wat de laatste aanbiedingen zijn, dus in dat opzicht is de app wel praktisch.
De Lidl app is verkrijgbaar via:
Apple
Android
Conclusie
Elke app is de moeite waard om te downloaden, de een wat meer dan de ander, maar de apps zijn zeker een handig hulpmiddel voor vóór en tijdens het boodschappen doen. De apps van de Lidl en Emté eindigen onderaan. Werkte de app van Emté nou altijd goed, dan was de app van de Lidl in zijn eentje de hekkensluiter. De Jumbo app voert de lijst aan, op de voet gevolgd door Appie. Omdat de app van de Jumbo net iets overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is dan die van de Albert Heijn, verdient de Jumbo app een halve ster meer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!