Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Teekens Karstens: extra bijdrage is vrijwillig

13-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Geldbootje_01.jpeg
Kijkers van Kassa hebben de redactie erop gewezen dat Teekens Karstens Advocaten € 50 extra vraagt voor de Collectieve Actie van de Stichting Misrekening.
Helaas was de redactie ook niet op de hoogte van de extra bijdrage van € 50 die door het advocatenkantoor is gevraagd. Wij hebben contact opgenomen met het advocatenkantoor omdat wij hier ook vraagtekens bij hebben. Het blijkt om een vrijwillige extra bijdrage te gaan; het is dus aan u om te besluiten dit bedrag wel/niet te betalen. Niet betalen sluit u overigens niet uit van deelname aan de actie. - Alle mensen die zich ooit hebben aangemeld doen mee aan de rechtszaak. Zij kunnen een beroep doen op de uitspraak. En als de rechter onrechtmatigheid heeft vastgesteld dan komen zij in aanmerking voor terugbetaling van de bijdrage van € 25,- dan wel € 75,- en een schadevergoeding wegens gederfde rente als onrechtmatigheid is vastgesteld.
 
- Het niet betalen van de extra bijdrage sluit mensen niet uit van deelname aan de rechtszaak.
 
- Wel heeft TK Advocaten besloten dat de mensen - die niet de extra vrijwillige bijdrage betalen - niet meer direct op de hoogte worden gehouden middels een nieuwsbrief.
 
- Mensen die zich niet-nooit hebben aangesloten bij de Stichting kunnen later wel een beroep doen op de hopelijk gunstige uitspraak. De jurisprudentie kan ze dan helpen in hun eigen procedure tegen ING. Zij moeten het op eigen houtje doen. Mocht u nog verder vragen hebben, dan verwijzen wij u rechtstreeks naar Teekens Karstens Advocaten, zij hebben deze actie in het leven geroepen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!