Kassa

Consumenten verliezen Misrekening-zaak van ING

10-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Consumenten die een ING Toprekening hebben geopend zullen geen aanvullende rentevergoeding ontvangen. Dit kan geconcludeerd worden na een uitspraak van de rechter op 1 oktober jongstleden. Het Gerechtshof Amsterdam heeft bepaald dat zij de Toprekening van ING niet misleidend vindt.
Hoe zat het ook alweer?
Als je in de periode van september 2008 tot half februari 2009 een Toprekening opende kreeg je een rente van 4% en als extraatje het eerste half jaar een rente van 4,75%, een aantrekkelijk aanbod voor vele klanten van de Postbank/ING en zij openden een Toprekening. Zij kwamen van een koude kermis thuis, want na dat half jaar kregen ze niet een rente van 4%, maar een veel lager percentage. In de brochure werd de indruk gewekt dat de spaarder na afloop van zes maanden een rentepercentage van 4% zou ontvangen. Het hof zegt daarover: "U als (potentiële) spaarder moest op grond van de door ING verstrekte informatie begrijpen dat het bijzondere van het aanbod onder de naam 'Toprekening' was dat gedurende een periode van een halfjaar een rentepercentage van 4,75% werd gegarandeerd. Verdergaande verwachtingen voor de periode daarna mocht u in redelijkheid niet aan de door ING verstrekte informatie ontlenen." In bijgaande link vindt u de nieuwsbrief van Stichting Misrekening die aan alle aangesloten leden is verstuurd. De Stichting beraadt zich over een eventuele cassatie, maar gezien de ontoereikende financiële middelen van de Stichting is de kans groot dat afgezien wordt van cassatie.  De hele uitspraak is hier te lezen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

dirk-jan visser
dirk-jan visser16 okt. 2016 - 9:28

De ING weten de consument te misbruiken om een verzekering die u doet activeren waar u bijvoorbeeld een WA en een Autoverzekering doet afsluiten. U heeft voor beide verzekeringen uw hand tekening geplaatst. U ontvangt daar voor de offerte en dat blijkt er is ook een inboedel verzekering bij gevoegd  zonder uw mede te weten.U gaat terug naar de ING bank om te vragen hoe dat zit. Waar de medewerker u zegt , dat zit in het pakket.Als deskundige zeg ik ING u begaat fraude pleging bij uw cliënten.Door u vervalste verzekering plaatsing verliest u uw klanten waar de CIS  U niet meer wilt helpen omdat u uw klanten discrimineerd en verzekeringen fraude pleegt.Want u activeerd alleen maar anti-reclames die door uw clienten doet activeren door  slechte bank adviseurs in uw kantoren laten werken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!