Kassa

Apotheek die zelf medicijnen bereidt in gevaar

06-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_pillen kopie
Om te voldoen aan de individuele zorgbehoeftes van patiënten wordt steeds vaker een beroep gedaan op zogenoemde apotheekbereidingen. De apotheek maakt dan een middel wanneer er geen passend geneesmiddel op de markt is. Maar het landelijk netwerk van bereidende apotheken loopt gevaar, waarschuwt voorzitter Gerben Klein Nulent van apothekersorganisatie KNMP.
Alternatief voor dure medicijnen
In 2011 waren er nog achthonderd van dit soort openbare apotheken, dit jaar zijn het er 350. Volgens de KNMP-voorzitter zijn 2,5 miljoen patiënten er afhankelijk van. ,,Voor kinderen zijn er vaak geen passende doseringen en patiënten met slikklachten bijvoorbeeld hebben behoefte aan een andere toedieningsvorm, zoals een drank.'' De eigen bereidingen zijn volgens hem ook vaak een goed alternatief voor dure geneesmiddelen.
Verdienmodel
Een helder perspectief ontbreekt en dat is nodig voor de continuïteit van apotheekbereidingen in de toekomst, aldus Klein Nulent in het Pharmaceutisch Weekblad. Ook schort het volgens hem aan een stabiel verdienmodel. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kees groen
kees groen19 feb. 2018 - 15:34

Onzin die apotheker weet echt wel wat hij doet, Wel controle op houden. maar kan onze zorgkosten flink naar beneden halen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!