Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB wil dat gemeente inzet op fietsveiligheid

20-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fiets zwart wit 930x520
De ANWB wil dat gemeenten meer werk maken van de veiligheid van fietsers. ,,Verkeersveiligheid is in de vergetelheid geraakt. We merken onvoldoende urgentie in de gemeenteraden. Het is tijd voor een wake-upcall", zegt ANWB-directeur Frits van Bruggen in het AD.

Onderzoek ANWB

Hij reageert op een onderzoek onder ruim 22.000 ANWB-leden waaruit blijkt dat 27 procent van de achterban zich onveilig voelt op de fiets. In Amsterdam is dat zelfs 44 procent. ,,Ik vind dat hoog", zegt Van Bruggen, die onder meer pleit voor beperkende maatregelen voor auto's.
,,We moeten per stad en dorp bekijken of er 30 kilometerzones bij moeten komen", zegt hij. ,,Daar is niet iedere autobezitter blij mee. Daar krijgen we ook discussie over. Maar het gaat niet om autootje pesten of fietsen pesten, het gaat om de veiligheid", zegt de ANWB-directeur wiens dochter ernstig hersenletsel opliep na een fietsongeluk. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!