Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB wil betere voorlichting over kosten accu's van e-bikes

02-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anwb 930x520
Fabrikanten van e-bikes moeten meer en betere informatie geven over de prijzen en het gebruik van accu's. Momenteel schiet die voorlichting tekort, stelt de ANWB op basis van eigen onderzoek onder twintig fabrikanten.

Accu's zorgen voor hoge kosten

Volgens de bond zorgen de accu's van e-bikes vaak voor problemen en hoge kosten. Vorig jaar gaven ongeveer 600.000 leden van de ANWB, bijna de helft van het aantal leden met een e-bike , aan problemen te hebben gehad met hun fietsaccu.

Nieuwe accu tot wel 1000 euro

Dat kan zorgen voor hoge onverwachte kosten, zegt de bond. ,,Als de oude accu het begeeft, kan een nieuwe wel zo'n 1000 euro kosten." De belangenvereniging wil dat de fabrikanten meer informatie geven over de levensduur van de accu en meer tips geven over goed 'levensverlengend' gebruik. De bond vindt het verontrustend dat ,,een duur onderdeel als de accu van een e-bike met beperkte levensduur zo weinig aandacht krijgt".

Prijzen niet genoemd op sites producenten

De bond noemt het opvallend dat veertien van de twintig onderzochte producenten de vervangende prijs van een accu niet noemen op hun websites. De gemiddelde prijs van een vervangende accu is 551 euro, zo komt naar voren uit het onderzoek.
Meer dan de helft van de merken krijgt een onvoldoende van de ANWB. Zes merken krijgen 'slecht' voor hun informatievoorziening, zeven merken 'matig' en vijf 'redelijk'. Slechts twee merken (Amslod en Rivel) scoren 'goed'. Tien fabrikanten hebben tegen de bond gezegd dat ze hun informatievoorziening gaan verbeteren. ANP

Meer over:

e-bikes, anwb, accu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!