Kassa

ANVR te spreken over over Europese coronareisregels per 1 februari

08-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
ski resort wintersport sneeuw 1127

Reisbrancheorganisatie ANVR is te spreken over over de nieuwe Europese coronareisregels. Daarover zijn door de Europese Unie afspraken gemaakt. Om vrij te kunnen reizen in de EU moeten reizigers, waarschijnlijk per 1 februari, binnen negen maanden na hun vaccinatie een verplichte boosterprik halen. Zorgminister Hugo de Jonge verklaarde dit na overleg met zijn EU-collega's.

De Jonge verwacht binnenkort een formeel besluit hierover door Brussel. Volgens ANVR-directeur Frank Oostdam kan na 1 februari weer zonder problemen door Europa worden gereisd met een QR-code. In verband met de nieuwe coronagolf hadden verschillende Europese landen de reisregels aangepast zoals een verplichte extra test. Ook dreigden sommige landen met een sluiting van de grenzen voor EU-reizigers die geen booster hebben gehad binnen zes maanden na hun vaccinatie. De ANVR heeft vaker gezegd voorstander te zijn van uniforme reisregels in de EU.

ANVR-baas: boosterprik moet wel op tijd komen

ANVR-baas Oostdam stelt dat de overheid er wel voor moet zorgen dat mensen ook daadwerkelijk de boosterprik op tijd kunnen halen. De Jonge heeft gezegd erop te vertrouwen dat in Nederland iedereen op tijd een boosterprik zal kunnen krijgen. "Ik vertrouw erop dat De Jonge die belofte waarmaakt", aldus Oostdam.

Overigens gaat Frankrijk al per 15 december een boosterprik eisen voor mensen die zijn gevaccineerd met het Janssen-vaccin. Oostdam vindt dat mensen met het Janssen-vaccin die bijvoorbeeld voor de wintersport naar Frankrijk willen gaan daarom voorrang zouden moeten krijgen voor een boosterprik.\

De organisatie voor kleinschalige reisorganisaties VvKR is eveneens positief over de Europese coronabewijsplannen. "Ik denk dat het goed is, als er maar weer gereisd kan worden. Wij willen graag reizen organiseren en verkopen", laat een woordvoerster van de VvKR weten. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!