Kassa

ANVR: Schiphol geeft te snel signaal van minder vluchten af

  •  
30-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
259 keer bekeken
  •  
vliegen schiphol 1127

Schiphol geeft te snel aan dat er in de zomer mogelijk vluchten geschrapt moeten worden om de toestroom van passagiers aan te kunnen. Zeker omdat de luchthaven de extra drukte al lange tijd had kunnen zien aankomen, vindt Frank Oostdam, voorzitter van de branchevereniging van reisorganisaties ANVR.

Oostdam sprak de kritiek uit in in het tv-programma WNL op Zondag. Volgens Schiphol-baas Dick Benschop kan het nodig zijn om vluchten te schrappen. "Op de aller drukste dagen moeten we zorgen dat vluchten en passagiers aangepast worden aan wat we kunnen waarmaken. Dan is een stok achter de deur nodig", verklaarde Benschop in het programma Buitenhof.

Volgens de ANVR had Schiphol ook eerder op de verwachte drukte moeten anticiperen. In januari waren er volgens Oostdam al signalen dat de zomerperiode druk zou worden.

'Twijfel bij reizigers'

Door het "te snel" gecommuniceerde vooruitzicht van minder vluchten is er bij verschillende reizigers ook twijfel ontstaan over het al dan niet boeken van een vakantie, verklaart Oostdam.

Hij denkt ook dat er bedrijven alsnog om kunnen vallen als gevolg van de problemen. Volgens Oostdam zullen er ook zeker reisbedrijven zijn die de schade van de problemen op Schiphol zullen proberen te verhalen. De ANVR doet dat niet, omdat de organisatie geen commerciële relatie met Schiphol heeft.

Ondanks de problemen houdt Oostdam nog vertrouwen in Schiphol-topman Dick Benschop om de problemen op te lossen. "Hij moet de kans krijgen", aldus de ANVR-baas. Verder meent hij dat "barbertje moet hangen" op dit moment niet direct iets oplost. ANP

Meer over:

schiphol, vakantie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!