Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Amazon goedkoper dan Nederlandse winkels'

03-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
amazon zonder .com 930x520
Winkels en webwinkels in Nederland moeten zich zorgen maken over de komst van de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon naar Nederland. De helft van de producten van Amazon zijn goedkoper dan die van gevestigde Nederlandse webwinkels, concludeert vergelijkingswebsite Vergelijk.nl.

Webwinkels

Vergelijk.nl bekeek een aantal populaire artikelen die ook op Amazon.de worden aangeboden en stelt dat Bol.com, Coolblue en andere Nederlandse winkels vaak duurder zijn. Zodra Amazon helemaal naar Nederland komt zal dat volgens de vergelijkingssite dan ook een ,,aardverschuiving" te weeg brengen in het winkellandschap.

Breeder aanbod

Amazon verkoopt al jaren boeken in Nederland, maar de geruchten over een breder aanbod via Amazon.nl namen toe met de lancering van Amazon Prime in Nederland. Die dienst is gericht op snelle bezorging en toegang tot onder meer onlinevideo. Overigens is via de Duitse tak van de webwinkel ook al een breder aanbod beschikbaar in Nederland. Amazon.de is ook in het Nederlands beschikbaar. ANP

Meer over:

amazon, webwinkel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

audb
audb11 apr. 2018 - 15:05

Hier staat te lezen dat Amazone ook in het Nederlands beschikbaar is maar dat is maar deels waar. Het gebeurt vaak dat een deel van de tekst niet vertaald of heel slecht vertaald wordt (Google?). Ook is het in enkele gevallen dat je geen prime nodig hebt wat overigens ook betaald moet worden wat €5,99 per maand kost en je  video`s kan bekijken maar wat ik heb begrepen is de aanbod nog niet echt groot en ook zou de ondertitels niet bij iedere serie of film beschikbaar zijn. Maar goedkoper zijn ze wel al moet je bij telefoons of tablet wel opletten dat er Nederlands mogelijk is. Ook kan je daar goedkoop terecht voor software maar dan alleen voor registratie code`s zoals voor Windows 10  Home/pro tot Prime EUR 5,99 per maand.  of office 2016 plus waar je rond de €5 voor een LEGALE* registratie code kan vinden. * Bedrijven die een nieuwe computer aanschaften laten meestal de oude computers recyclen en de registratie code`s van de software mogen dan hergebruikt worden mits de oude software wordt vernietigt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!