Kassa

Alsnog cao-akkoord FNV en Albert Heijn

22-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_AlbertHeijn_09.jpg
Na een week staken heeft FNV Bondgenoten alsnog een akkoord kunnen sluiten met Albert Heijn over een nieuwe cao voor distributiemedewerkers. Dat lieten beide partijen donderdag weten.
'Bevoorrading nooit in het geding'
Volgens Albert Heijn heeft de vakbond zich aangesloten bij de vorige week al met CNV Dienstenbond overeengekomen cao en zijn enkele kleine wijzigingen in de uitwerking aangebracht. Het supermarktconcern is blij dat, nu de vakbondsacties voorbij zijn, de rust kan wederkeren in de ditributiecentra. ,,De bevoorrading van onze winkels is nooit in problemen gekomen, maar voor de medewerkers zelf was dit niet leuk'', zegt een woordvoerster.
'Verbeteringen'
FNV-campagneleider Ron Meijer spreekt van ,,significante verbeteringen'' ten opzichte van waartoe Albert Heijn eerder bereid was. Vaste medewerkers hebben een betere ontslagbescherming, benadrukt hij. Ook is er meer werkzekerheid afgedwongen voor uitzendkrachten. De loonsverhoging van 3,5 procent over 2 jaar, die ook al in het akkoord van vorige week stond, is niet gewijzigd.
'Veel steun'
CNV, dat ook de handtekening zette onder dit verbeterde akkoord, reageert ,,content'' op de overeenstemming tussen FNV en Albert Heijn. ,,Op 99 procent van het akkoord is niets veranderd. Dat geeft aan dat de gemaakte afspraken op veel steun konden rekenen onder het personeel'', aldus CNV-bestuurder Michiel Wallaard.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!