Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alle vakanties naar het buitenland afgeraden

18-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hiken koffer reis 1127
Tot in elk geval 6 april worden vakanties naar het buitenland afgeraden. Alleen als het strikt noodzakelijk is, moeten Nederlanders nog over de grens reizen. Deze adviezen heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagavond bekendgemaakt.
Nooit eerder werd een dergelijk reisadvies gegeven. Voor alle landen geldt de komende tijd code oranje. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nemen veel landen ingrijpende maatregelen tegen het virus. Het advies is er daarom "niet vanwege gezondheidsaspecten, maar vanwege de impact die overheidsmaatregelen kunnen hebben voor Nederlandse reizigers", aldus het ministerie.


Uitstellen of annuleren

Wie de komende weken op vakantie willen gaan, wordt aangeraden om  waar mogelijk de reis uit te stellen of te annuleren.  Ook naar Nederland kan de komende dertig dagen niet meer worden gereisd door burgers van buiten de Europese Unie. De buitengrenzen van de Schengenzone gaan dicht.
Nederlanders die al in het buitenland vertoeven moeten nadenken of hun verblijf noodzakelijk is en of er mogelijkheden tot vertrek zijn. Met de reisbranche zoekt het ministerie naar mogelijkheden om Nederlandse reizigers in het buitenland terug te halen.
Voor het reisadvies worden uitzonderingen gemaakt voor de transportsector en het goederenvervoer. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!