Kassa

'Spaarrente grote Nederlandse banken op termijn naar 0 procent'

22-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
236 keer bekeken
  •  
930x520 geld
Het is een kwestie van tijd alvorens grote banken zullen besluiten de spaarrente op nul te zetten. Vergelijkingssite Spaarrente.nl denkt dat onder meer Rabobank, ABN AMRO en ING nog dit jaar daartoe uiteindelijk zullen besluiten.
Triodos eerste met 0 procent
De Triodos Bank maakte woensdagochtend bekend dat ze de rente verlagen tot nul, waarover hier te lezen is. Volgens Spaarrente.nl heeft Triodos Bank, dat de rente per 3 april op 0 procent zet, een 'psychologische grens' doorbroken. De stap van Triodos komt voor de vergelijkingssite niet als een verrassing. De bank bood al de laagste rente en daarbij kiezen klanten juist voor Triodos uit idealisme, omdat het geld uitsluitend wordt belegd in duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijven en projecten.
Betalen voor sparen
Negatieve rentes verwacht Spaarrente.nl in elk geval nog niet. De vergelijkingssite wijst daarbij naar het Japanse voorbeeld, waar mensen hun geld van de bank haalden omdat ze moesten toeleggen op hun spaarrekening. Op de zakelijke spaarmarkt is het wel waarschijnlijk dat de rentes negatief gaan worden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (28)

Marimelda
Marimelda28 apr. 2017 - 14:54

Als je al je geld van de bank haalt, hoe wil je dan nog automatisch kunnen betalen en Internetbankieren? De rente op spaargeld zie ik inderdaad ook steeds meer zakken en staat al bijna op 0 % rente.. Straks wordt het echt 0 % rente en dan -0,05 % rente en zo verder. Negatieve rente dus. Mensen betalen zich letterlijk BLAUW. Maar van een kale kip kan niemand plukken. Wat gaan de banken en de Europese Regeringen dan nog doen? Staat straks dan iedereen op straat?

reivi22
reivi2221 apr. 2017 - 12:07

Er staat zo 350 miljard aan spaargeld geparkeerd bij de banken.Die zullen wel gaan piepen indien klanten het geld eraf gaan halen.Maar thuis bewaren is uiteraard geen optie.Dat is te gevaarlijk,inbraak,brand,etc..Toch blijft het een schande dat de banken voor een persoonlijke lening soms we 10 % rente rekenen.Zoek naar een internet spaarrekening die nog wel wat kan opbrengen.Ik verwacht inderdaad dat de drie bekende grote banken de rente naar nul % zullen brengen.

j.a.de witte
j.a.de witte29 mrt. 2017 - 15:01

Zonne cellen kopen/huren.,mbv. google.type in; HUREN/KOPEN ZONNEELLEN.. Max kwh is 7 Kwh= € 5000,-- per jaar ! J.A.de.Witte@Kader.Hcc.nl Als het in 1 keer te veel is ,gewoon met kleine beetjes opbouwen. Het begint nu bii de banken ook voor particulieren REKENING COURANT te worden,was al jaren voor bedrijven,dus betalen! Zonne cellen is/zijn de GELDKRAAN !!!

SaskiaV
SaskiaV22 mrt. 2017 - 19:36

Als alle spaarders hun spaargeld van de banken halen komen banken in de problemen op korte termijn. Zeg gemiddeld € 5000,00 maal 1000 personen is 5 miljoen. Maar bedenk wel heeft een bank zoveel papier geld wel op voorraad. N gevolg is wel een probleem. Dit op een dag opnemen. Heeft zelfs de Nederlandse staatsbank een probleem. Bedenk wij Nederlanders doen veel plastic en internet. komt geen papier geld meer aan te pas. Maar als wij geld lenen krijgen wij ook 0,5% rente NEE. Statistisch gemiddeld volgen Rutte zijn wij spaarders met veel geld dus kan de belasting 2,5 tot 4 m% rekenen. Statistisch bij het de overheid is zo 10 personen, negen er van AOW en een persoon miljonair. is het gemiddelde dat de gepensioneerden rijk zijn. Dat is de staat.en zo denken ze.

sp29085
sp2908522 mrt. 2017 - 16:24

De vergelijkingssite wijst daarbij naar het Japanse voorbeeld, waar mensen hun geld van de bank haalden omdat ze moesten toeleggen op hun spaarrekening. Dat is dus precies wat ik ga doen. Bij 0% kan het blijven staan. Is het in ieder geval ""veilig"". Dat hopen we dan maar.

gerard van tol
gerard van tol22 mrt. 2017 - 16:16

Gewoon geld van de bank halen, banken geen geld meer dan gaan ze ineens anders piepen.

wong
wong22 mrt. 2017 - 16:09

Ik denk niet dat de banken gaan piepen als particulieren nu hun spaargeld terugtrekken. Zij kunnen immers tegen hele lage rente geld krijgen bij de Europese Centrale Bank. Het beste is nu om het spaargeld te gebruiken om versneld de hypotheek af te lossen of te investeren in isolatie, in zonnepanelen enz. Als er dan nog geld over is, brengt heel voorzichtig beleggen op zijn minst 3 à 4 procent rendement op

wim van der meijde
wim van der meijde22 mrt. 2017 - 16:08

Als er geen rente meer wordt uitgekeerd,haal al mijn spaargeld eraf bij ING. 

1 Reactie
tenormin
tenormin22 mrt. 2017 - 17:31

Lucky you dat je nog kan schrijven "al mijn spaargeld". Het mijne  zit inmiddels in de Blauwe Enveloppen industrie.

hennyboerman
hennyboerman22 mrt. 2017 - 15:34

Er is eigenlijk maar 1 oplossing, laat in eerste instantie het hoog nodige op de betaalrekening staan en verhuis het spaargeld naar een bank die wel rente betaald. En die zal er zeker blijven denk ik voor de concurrentie, zeker weten dat ze om het hardst schreeuwen of je terug wilt komen.  

pcasiebert
pcasiebert22 mrt. 2017 - 15:25

@Dr palettiU legt ook precies de vinger op de zere plek...Wat u zegt...wat je stemt krijg je en dit volk wordt blijkbaar heel erg graag keihard genaaid, belogen en bestolen, in alle opzichten! Wat mij betreft tijd om de guillotine en schandpaal weer in ere te herstellen. Onze voorouders wisten op een gegeven moment wel wat ze met dit soort tuigmensen aan moesten...

1 Reactie
JanUitDeventer
JanUitDeventer22 mrt. 2017 - 16:08

Pek en veren vind ik eigenlijk ook wel een goed iedee.

Dr Paletti
Dr Paletti22 mrt. 2017 - 15:06

Vorig jaar las ik het boek van Joris Luyendijk en wat ik al aanvoelde of vermoedde, werd daarin bevestigd. We hebben in deze branche voor 90% te maken met (vooral mannelijk) apenrots gedrag waar enkele vrouwen zich aan vast weten te klampen door hun gedrag te imiteren en te belonen, al dan niet in natura, niets ontziende witte boord criminelen waarin ook een angst cultuur heerst. Want de collega kan morgen een concurrent worden die jouw opvreet dus er ontstaat een ziekelijke sfeer van wantrouwen en "survival of the fittest". Het intelligente Nederlandse volk weet dit gedrag , de onderstaande commentaren en tegenstanders ten spijt, rijkelijk te belonen door massaal VVD, PVV en CDA te stemmen. De iconen en wegbereiders van dit gedrag. Sterker, vooral in deze partijen word het voorbeeld gegeven van gesjoemel, corruptie, verduistering, onbetrouwbare afspraken maken en volksmennerij.Als het niet zo triest was zou je bijna zeggen: Het volk krijgt wat het verdient!Sinds n jaar woon ik in Frankrijk. Geen vetpot de rente hier, maar voor n normale spaarrekening met direct opneembaar geld krijg je nog, 1,75%Dezelfde auto hier -nieuw- als in Nederland koop je voor ongeveer € 5.000,00 (want geen BPM en minder BTW)! Hoezo Europa? De Nederlander laten zich graag naaien zonder het echt lekker te vinden en lopen dan in september toch weer "Oranje Boven" te zwaaien.Dürkheim (socioloog rond 1910) zei het al: "You have 2 sorts of people: Small people and Great People!"P.S. Mijn eerste baantje ooit was bij Dé Bank. Toen was de klant nog echt Koning en werd hij op het marktplein aangesproken om voor een aantrekkelijke, hogere rente van bank te wisselen. Wat ben ik blij dat ik bij die boevenbende na 2 jaar ben weg gegaan. Nu wordt de klant digitaal keihard uitgelachen door onzichtbare, arrogante en zielloze 'mensen' die miljoenen van de klant stelen! Het kan verkeren! Maar als je de doorsnee Nederlander uitkleedt helpt hij je nog de veters los te maken!

1 Reactie
manwijf
manwijf27 mrt. 2017 - 12:09

We zullen zien wat de communistische Marokkaan Yasser Klaver (opgeleid door RaRa activist Duyvetak) hier dan aan gaat doen als hij straks inderdaad in de regering komt! Laat hij het zo, dan kunt u GroenLinks ook aan uw rijtje toevoegen.

ppm-spek
ppm-spek22 mrt. 2017 - 14:48

TIP:  we gaan met z'n allen ons spaargeld opnemen  !! kijken of dat iets helpt om van dat gezeur met die rente af te komen !!als ik geld wil lenen betaal ik rente = vanzelfsprekend - dus de bank leent geld van mij en betaalt dan dus ook rente !! Logisch toch ??

pcasiebert
pcasiebert22 mrt. 2017 - 14:27

@manwijfik ga het zeker in de gaten houden en hoop van harte dat dan de hel losbreekt in Nederland en Europa, want het loopt nu echt de spuigaten uit met dat bankentuig! We moeten ze echt eens de oren gaan wassen!

Betuwnaar
Betuwnaar22 mrt. 2017 - 13:51

En nog even dit:http://www.nu.nl/geldzaken/4560519/bijna-alle-banken-verhogen-kosten-betaalrekeningen-verder.html

moneypenny33
moneypenny3322 mrt. 2017 - 13:50

Normaal gezien zouden banken een mooi rendement moeten kunnen behalen met al ons ingelegde spaargeld.  Ik weet dat het minder gaat op de beurzen maar de beurzen hebben het wel ooit slechter gedaan. Dus hoe komt dit nou?  Hoe kan het zo zijn dat we jaren geleden meer rente kregen terwijl de bonussen nog hoger waren en de beurzen het slechter deden (en inderdaad meer kantoren en pinautomaten operatief waren)?

nomennescio
nomennescio22 mrt. 2017 - 13:28

Nu ze teveel (lees expres fout) gerekende boeterentes van overgesloten hypotheken terug moeten betalen, gaan ze dit weer expres afpakken. Het is helemaal niet nodig want ze verdienen al miljoenen aan ons. De zucht naar geld wordt niet voor niets genoemd; DE WORTEL VAN ALLE KWAAD!

aad piraat
aad piraat22 mrt. 2017 - 12:50

Zo blijven de graaiers steeds opnieuw bewijzen dat hun mentaliteit nooit zal veranderen, blijvend gesteund door hun VVD hoofd bestuur. Niets en dan ook werkelijk niets hebben ze geleerd van de door hen veroorzaakte crisis en zullen ze er ooit van leren. Deze lieden vergeten voor het gemak dat zij alleen maar door hun klanten zijn ingehuurd om hun geld te beheren, maar zien dat geld gemakshalve als hun geld waar zij naar eigen believen mee om kunnen gaan. In de basis mochten banken als beloning van het beheren met het geld van hun klanten geld verdienen door het uit te lenen of er mee te beleggen. Een deel van de behaalde winst moest dan ten goede komen van de klant waardoor beide partijen enig profijt hadden. In principe lenen de banken daarmee geld van de klanten en leggen ze door de rente op nul procent te zetten zichzelf op hun eigen rendement op die gelden ook op nul te zetten. Het kan niet zo zijn dat alleen de bank alle rendement in hun zak steekt en de klant (lees leenheer) met lege handen achterblijft. Als klap op de vuurpijl mag de leenheer daarna ook nog eens opdraaien voor een exorbitante belasting over zijn niet behaalde rendement en gigantische rentes betalen als hij rood staat of anderszins weer leent van de bank. Hartelijk dank aan alle VVD stemmers. 

manwijf
manwijf22 mrt. 2017 - 12:39

@pcasiebert Dat was ook precies de bedoeling. Ik heb het al eens eerder gezegd, we moeten helemaal niet zoveel pinnen. Beter nog; helemaal niet pinnen. Misschien moeten we als protest daar ook onmiddelijk mee stoppen. Ik doe het al zo min mogelijk. Zoals je al zegt, op het moment dat je niet MAG betalen met cash zijn we de klos. En dat moment komt sneller dan wij zouden willen. Allemaal omwille van de afpakpolitiek dat onderdeel is van een veel groter plan om ons linksom of rechtsom te laten opdraaien voor de enorme kosten waar we de eerstkomende 50 jaar voor staan. Honderdduizenden en honderdduizende mensen moeten door ons levenslang worden onderhouden. Dat is geen liefdadigheid, maar wordt gewoon afgepakt van al diegenen die gewerkt hebben. Of dat nu middels inkorten pensioenen zal gaan of een enorme milieutax, een boete op bezit of het afpakken van AOW als je al pensioen hebt wie zal het zeggen. Zeker is dat het zal gebeuren. Het begin is ingezet! Over 2 jaar even evalueren.... helpt me maar onthouden.

pcasiebert
pcasiebert22 mrt. 2017 - 12:05

en heel langzaam worden alle geldautomaten verwijderd en kun je straks nergens meer contant betalen en dan zijn de rapen gaar want dan gaan ALLE banken de rente negatief trekken. Een bankrun is dan onmogelijk want je kunt niet meer contant aan je geld komen en zijn we volledig aan de bankenduivels overgeleverd!

1 Reactie
Betuwnaar
Betuwnaar22 mrt. 2017 - 12:45

Ja, maar dat moment ga ik natuurlijk nietzitten afwachten. Ik "parkeer" mijn spaarcentjes dan wel ergens anders (en dat hoeft niet perse contant). Ik zal nooit accepteren voor iets te moeten betalen (fiscus), wat ik niet ontvangen heb. Dat is voor mij echt een absolute grens. Overigens heb ik gelezen, dat de rendementsheffing vanaf 2017geleidelijk zal veranderen, d.w.z. meer differentie in percentages naar gelang de hoogte van het spaarsaldo. Wel grappig (maar tevens ook wrang): mijn eerste hypotheek (in 1973) betaalde ik nog 12% rente. Maar daar ben ik gelukkig allang vanaf. Ik heb genoeg op een houtje gebeten om mij nog langer te laten bedonderen. Inderdaad; het zijn “duivelse” dilemma’s die ons opgedrongen worden.

Betuwnaar
Betuwnaar22 mrt. 2017 - 11:54

Zodra de spaarrente negatief wordt, ben ik weg bij mijn Bank. Dan maar een bankrun.

catheine
catheine22 mrt. 2017 - 11:51

ja, en dan volgens de Belasting dienst verdienen we er nog steeds op want we krijgen nog steeds zo'n 4% rente... UITZUIGERS dat het zijn...maarja..de "vluchtelingen" en migranten moeten ook betaald worden en dat doen WIJ Nederlanders dus...In wat voor een wereld leven we tegenwoordig toch?...diep en diep triest is het..

tenormin
tenormin22 mrt. 2017 - 11:47

Dan ook maar het woord SPAAR uit de vocabulaire halen. Maar inderdaad, waarom hanteert de Belasting dan nog steeds 4%, iets dat al jaren niet meer zo is? De banken zijn persautomaten geworden: wij de citrusvruchten.

zwaardvis
zwaardvis22 mrt. 2017 - 11:40

Gelukkig kunnen we volgens de fiscus nog steeds 2,8%  of 4,6% rendement maken met ons spaargeld.

1 Reactie
Frns
Frns22 mrt. 2017 - 12:42

Diefstal!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!