Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alle bussen en trams hebben een stickertje

11-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ovchipkaartlogo_359x210_17.jpg
Alle honderden bussen en trams van vervoersbedrijven RET, QBuzz en Connexxion in de Rotterdamse regio zijn in de nacht van woensdag op donderdag van een stickertje voorzien. Dat moet reizigers erop wijzen dat ze niet meer met de strippenkaart kunnen reizen en dus altijd moeten in- en uitchecken.
Tientallen medewerkers hebben tijdens de nachtelijk uren bijna vierhonderd bussen en 120 trams onder handen genomen. In de komende tien dagen worden ook de stempelautomaten uit de trams verwijderd. Die zijn nu al door bestuurders met een druk op de knop 'onklaar' gemaakt, zodat reizigers niet meer kunnen stempelen.
RET-directeur Pedro Peters hield tevreden een lijstje met cijfers in de hand. Zo is het aantal rittten in de tram met de ov-chipkaart sterk gestegen vergeleken met een maand geleden. Ook werden in januari meer kaarten opgeladen. Ondertussen is het aantal klachten juist structureel gedaald, aldus Peters. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!