Kassa

Aldi stopt verkoop van eenmalige tassen

09-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Aldi Logo 2016 930 x 520
Supermarktketen Aldi stopt in 2018 met het verkopen van plastic en papieren boodschappentassen voor eenmalig gebruik. Het bedrijf wil daarna alleen nog maar duurzame tassen aan hun klanten leveren.
Herbruikbare boodschappentas
Aldi is naar eigen zeggen de eerste supermarktketen in Nederland die de tassen voor eenmalig gebruik uitbant. Vanaf begin volgend jaar verdwijnen de wegwerptassen stapsgewijs uit de winkels. Als alternatief komt de keten met een herbruikbare boodschappentas die meerdere malen gebruikt kan worden. De tas bestaat voor 80 procent uit gerecycled materiaal en moet scherp geprijsd worden.
Blij
Milieu Centraal is blij met de maatregel. ,,Sinds het verbod op gratis plastic tasjes is het aantal gebruikte tasjes per Nederlander gedaald van 170 naar 50, maar dat zijn er nog altijd veel hoor. Wij moedigen mensen al langer aan om duurzame winkeltassen te gebruiken. We hopen dan ook dat andere supermarkten dit initiatief volgen,'' reageerde de voorlichtingsorganisatie donderdag. ANP

Meer over:

aldi, plastic, tassen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Rob1960
Rob196011 aug. 2017 - 21:59

Waarom niet met papieren zakken werken, net als in veel andere landen.Nu moet je maar net een tas bij je hebben als je de snel een paar boodschappen wilt doen.

honza23
honza2311 aug. 2017 - 13:12

Waarom spreekt men hierbij over tassen voor eenmalig gebruik ? Ik gebruik zo een plastic Aldi tas gemiddeld zeker 100x, past nl. perfect in mijn fietstas...

1 Reactie
tenormin
tenormin11 aug. 2017 - 14:52

Dat staat er toch niet @honza23? Ze stoppen juist met tassen voor éénmalig gebruik. Dat ú er gemiddeld 100x mee doet; er zijn veel mensen die zo'n plastic tas dan weggooien in de plastic container.

tenormin
tenormin11 aug. 2017 - 11:27

Mooi initiatief. Maar ik denk dat, als men eens in zijn opbergkast kijkt, er nog een heleboel, destijds gratis verstrekte, sterke tassen van bijna iedere Super (waar je dan voor hen gratis reclame mocht maken ☺) er nog een hele stapel tevoorschijn komen. Gewoon eraan wennen zo'n tas mee te nemen voor "als men eventueel gaat shoppen". Hoeft men ook niet een gerecycled exemplaar aan te schaffen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!