Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aldi moet arbeidsomstandigheden verbeteren

18-10-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Aldi-logo_02.jpg
Supermarktketen Aldi moet de arbeidsomstandigheden van zijn personeel gaan verbeteren. Uit een brief van de Inspectie SZW aan Aldi, in het bezit van CNV Dienstenbond, blijkt dat de supermarkt de Arbowetgeving op verschillende punten overtreedt.
Onvoldoende maatregelen
Volgens de inspectie heeft Aldi niet goed geïnventariseerd aan welke werkdruk en ongewenste omgangsvormen het personeel wordt blootgesteld. Ook heeft de supermarkt onvoldoende maatregelen getroffen om te hoge fysieke belasting van medewerkers te voorkomen.
Stevig plan
,,Het inspectieonderzoek toont keihard aan dat de problemen bij Aldi breed aanwezig zijn'', zei CNV-bestuurder Ben Hoogendam. ,,Nu kan Aldi zich niet langer verschuilen achter incidenten of lokale managers. De Aldi-top moet met een stevig plan komen dat de problemen structureel oplost.''
500 klachten
Via een meldpunt verzamelde CNV eind vorig jaar zelf al zo'n 500 klachten van Aldi-medewerkers, die fysieke problemen of klachten over werkdruk en intimidatie hadden. Hierop begon de Inspectie eind januari dit jaar een onderzoek in de 9 distributiecentra en bijna 500 winkelfilialen van Aldi.
Kamervragen
CDA-Kamerlid Pieter Heerma heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Als de berichten kloppen, wil hij er een oordeel over van Asscher. Heerma wil dat er een plan van aanpak komt dat moet leiden tot betere arbeidsomstandigheden bij Aldi en roept de minister op daar werk van te maken.
Aldi is al begonnen met verbeteren
Aldi bevestigt dat de Inspectie de supermarkt op de vingers heeft getikt over de naleving van de Arbowetgeving. Een woordvoerster benadrukt dat de keten al is begonnen met het verbeteren van de aangegeven punten. ,,Wij nemen de uitkomsten van het onderzoek serieus en benadrukken dat wij naar structurele oplossingen streven'', aldus de zegsvouw.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!