Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Airbnb naar rechter om terugbetaling servicekosten

1 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
airbnb logo verhuur vakantiewoning
Airbnb wil voorkomen dat het servicekosten moet terugbetalen en is daarom een procedure begonnen bij de rechtbank in Rotterdam.
De woningverhuurwebsite werd eerder teruggefloten door de kantonrechter in Amsterdam. Die oordeelde dat de verhuursite de wet overtreedt door zowel bij klanten als verhuurders van woningen bemiddelingskosten in rekening te brengen.

Airbnb wijst op Europese uitspraak

De beslissing van de Amsterdamse kantonrechter leidde ertoe dat claimorganisaties namens tienduizenden Nederlanders vorderingen indienden voor de onterecht aan het Amerikaanse bedrijf betaalde kosten. Omdat de zaak in Amsterdam om een laag bedrag ging, onder de zogenoemde appelgrens, kon Airbnb niet in beroep tegen die beslissing.
Die uitspraak van de kantonrechter gaat volgens Airbnb in tegen een recente beslissing van het Hof van Justitie van de Europese Unie. "Het Hof heeft bepaald dat Airbnb als een informatiedienst moet worden beschouwd en dat een Franse makelaarswet niet van toepassing is op Airbnb", reageert het bedrijf. De verhuursite is daarom een procedure begonnen bij de rechtbank in Rotterdam en heeft gevraagd de Hoge Raad bij de behandeling te betrekken. "We willen duidelijkheid voor onze Nederlandse gasten", aldus Airbnb.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!