Kassa

AfterPay belooft beter op fraude te controleren

29-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1029 keer bekeken
  •  
afterpay 1127
Betaaldienst AfterPay zegt de gegevens van klanten beter te gaan controleren om fraude tegen te gaan, meldt de Consumentenbond. Met de betaaldienst kunnen klanten achteraf betalen voor een online aankoop, maar internetcriminelen kunnen ook heel gemakkelijk op naam van iemand anders bestellen.
AfterPay liet de bond weten verschillende methodes te onderzoeken om na te gaan of een klantaccount wel betrouwbaar is. Zo bekijkt het bedrijf onder andere iDIN. Daarmee kunnen klanten zich met hun bankgegevens identificeren bij andere dienstverleners.

Spookfacturen

Veel consumenten kregen het afgelopen jaar volgens de Consumentenbond zogeheten 'spookfacturen' van onder meer AfterPay. Dit gebeurt als criminelen hun persoonsgegevens misbruiken om een account te openen en vervolgens online spullen bestellen op een ander adres. Pas na betalingsherinneringen op het factuuradres komt de fraude en de misbruik van persoonsgegevens aan het licht.

Betaalfraude kinderlijk eenvoudig

In februari dit jaar liet Kassa nog zien dat het met Klarna, een andere betaaldienst voor achteraf betalen, ook kinderlijk eenvoudig is om betaalfraude te plegen.
Bron: ANP, Consumentenbond
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!