Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Afspraken ziekenhuizen en zorgverzekeraars staan lang niet overal vast

14-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering zorgkosten 930 520
De zorgverzekeraars hebben nu wel allemaal hun premies voor 2019 bekendgemaakt, maar hun afspraken met de ziekenhuizen staan nog lang niet overal vast.
,,Waar de ene verzekeraar (VGZ) met slechts een kwart van de ziekenhuizen afspraken heeft kunnen maken, is een andere (Menzis) er met zeven op de tien al uit. Consumenten hebben daardoor nog geen zekerheid bij welk ziekenhuis zij volgend jaar terechtkunnen met hun zorgpolis", aldus vergelijkingssite ZorgKiezer. Dat had volgens een woordvoerder al wel gemoeten.

Meerjarenafspraken kosten meer tijd

,,De belangrijkste discussiepunten in de onderhandelingen zijn de groei of krimp van het aantal patiënten, vergoeding van dure medicijnen en de verplaatsing van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn. Ook worden met veel ziekenhuizen meerjarenafspraken gemaakt wat meer tijd kost", constateert de vergelijker.

Niet zeker

De verwachting is dat de verzekeraars er uiteindelijk wel met alle ziekenhuizen uit gaan komen, maar dat is niet echt zeker, zegt Zorgkiezer. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!