Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Premie-overzicht: de zorgpremies voor 2019

13 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering zorgkosten 930 520
Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels de premies voor 2019 bekendgemaakt. De zorgpremie gaat volgend jaar overal omhoog. De gemiddelde premiestijging is 5,7 procent.
De zorg in het basispakket is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde, maar het grote verschil zit in de vrijheid in zorgaanbieders. Bij de ene zorgverzekeraar kun je bij alle ziekenhuizen terecht, bij de ander heb je beperkte keuze. Kijk daar dus goed naar. Het basispakket is bepaald door de overheid, de inhoud van het pakket kan jaarlijks veranderen.

Basis- en aanvullende verzekering

Een basisverzekering is verplicht als je woont of werkt in Nederland. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Er zijn veel verschillende aanvullende pakketten, dus het is belangrijk om de aanvullende verzekering goed af te stemmen op wat je wel of niet nodig hebt.

Bekijk hieronder een overzicht van de nieuwe zorgpremies voor 2019.

Zorgpremie 1
Zorgpremies 2
Bron: Kassa/RTLZ/MoneyView

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

gerans
gerans15 nov 2018 - 11:44

De stoelendans die zorgverzekering heet is in volle gang. Vergelijking van alle pakketten ( zo'n 1300!!!) is gewoon onmogelijk en daar profiteren de maatschappijen van.  Maak het zo onduidelijk mogelijk is n.m.m. hun filosofie.  Kassa schrijft over OHRA dat de premie voor 2019 €116,30 is.  Mijn aanbod van OHRA is 126,41.p.m. OHRA zegt ja die € 116,30 is een collectiviteitspremie!!!!  op basis van internet. Gevraagd naar uitleg krijg ik het antwoord de stijging komt door de ouderen die meer zorg nodig hebben. Wat een k*t smoes. Zelfs OHRA zegt nu dat ouderen overal de schuld van zijn. ( Dit is mijn vertaalslag) Ohra is de maatschappij die de basis verzekering verhoogt met ruim 9% en is van alle maatschappijen de grootste stijger!!!!  De 7,7,% die Kassa nu moet is volledig onjuist. Het is natuurlijk van de gekke dat je bij vergelijking van de premies van de maatschappijen een verschil per maand per persoon tegenkomt van € 35,00 per maand. Dus voor 2 personen € 70,00 !!! En dat per maand en per jaar is dit een verschil van bijna € 900,00,  En dat bij een basis pakket dat voor alle maatschappijen hetzelfde is. Dit kabinet noemt dit marktwerking. Ik heb er aan ander woord voor. En dit kabinet doet er gewoon helemaal niets aan. Dat zweert bij het verfoeilijke neoliberalisme.

m.swinkels
m.swinkels14 nov 2018 - 17:41

De zorg verzekeraars hebben nog niet met alle zorgverleners afspraken gemaakt waardoor consumenten tot op de dag van vandaag (woensdag 14/11) nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn.

warmenhj
warmenhj14 nov 2018 - 12:11

Kan er ook een overicht worden gepresenteerd naar de soort polis? Nu staat het alfabetisch. Het zou naar mijn idee leesbaarder zijn als je kunt ordenen naar prijs en soort! 

2 Reacties
Redacteur
Redacteur14 nov 2018 - 16:36

Hoi Warmenhj,

De lijst op deze pagina staat is geordend op de prijs.

Groet,
Redactie Kassa

arnozegers
arnozegers14 nov 2018 - 17:16

Maar de vraag gaat over de verschillende standaard  pakketten