Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Advies aan De Jonge: extra coronacontrole op vliegvelden

29 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vliegveld vlucht
Er moet op het vliegveld een tweede douanecontrole komen voor reizigers die uit bestemmingen komen waarvoor code oranje als reisadvies is afgekondigd. Dat vindt Wim Schellekens, oud-hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg op radiozender BNR.
Op dit moment worden reizigers die uit populaire vakantiebestemmingen als Kroatië en Barcelona komen niet getest op het coronavirus. Dat stoort Schellekens. Hij voorziet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) van advies. Volgens Schellekens is het zaak om bovenop de indamming van het virus te zitten. "Op dit moment gebeurt er niets op de luchthavens. Reizigers kunnen zo door de douane heen, hun koffer pakken en naar huis gaan," stelt Schellekens.

Richt quarantaine-straat in op vliegvelden

Het advies om eenmaal thuis twee weken in quarantaine te gaan vindt Schellekens niet afdoende. Volgens hem moet er een tweede douanecontrole komen, een zogeheten quarantaine-straat, voor reizigers uit vakantiebestemmingen met code oranje. In die quarantaine-straat kunnen mensen getest worden en instructie krijgen over quarantaine. Schellekens vindt verder dat de overheid moet bijspringen als mensen inkomsten mislopen, wanneer ze in quarantaine zitten. BNR/ANP

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!