Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Actief lek in Internet Explorer 9 en 10

14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_IE.jpg
Microsoft heeft bevestigd dat er een beveiligingsprobleem is gevonden in versies 9 en 10 van Internet Explorer. Er is nog geen update beschikbaar die het lek in de browser moet dichten.
Beveiligingsprobleem
Onderzoekers van het Amerikaanse bedrijf FireEye Labs kwamen het lek op het spoor op een website voor Amerikaanse legerveteranen. Het bedrijf heeft Microsoft ingelicht over het beveiligingsprobleem.
Het lek stelt hackers in staat om de computers van gebruikers van Internet Explorer 9 en 10 te infecteren met malware. De malware kan niet vermeden worden door nergens op te klikken. Het bezoeken van geïnfecteerde websites is genoeg om de malware toegang te geven tot de computer.
Upgraden
Internet Explorer 11, de nieuwste versie van de browser die beschikbaar is voor consumenten, is niet vatbaar voor het lek. Microsoft raadt gebruikers van Internet Explorer 9 en 10 dan ook aan om te upgraden naar versie 11.
Tweakers.net/Security.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!