Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM wil overname Ziggo onderzoeken

26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Ziggo_08.jpg
De Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil de fusie tussen kabelexploitanten UPC en Ziggo onderzoeken. Dat maakte de ACM dinsdag bekend.
Beoordeling
De toezichthouder heeft de Europese Commissie gevraagd de aanvraag voor de fusie door te sturen. Volgens bestuursvoorzitter Chris Fonteijn is er ,,alle aanleiding'' om de fusie in Nederland te beoordelen. ,,We weten het beste wat er in Nederland gebeurt. Wij hebben de kennis over de Nederlandse markt in onze organisatie. Daarbij is deze mogelijke fusie een nationale zaak, de kabels liggen in Nederlandse grond en het zijn uitsluitend Nederlandse huishoudens die aangesloten zijn'', stelde hij.
Het Amerikaanse Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, liet eind januari weten Ziggo over te willen nemen voor 34,53 euro per aandeel. Het bod waardeert Ziggo op zo'n 10 miljard euro.
'Grote gevolgen'
De ACM wijst er in zijn verzoek aan Brussel op dat de beoogde fusie grote gevolgen kan hebben voor de Nederlandse markt voor televisie, internet en telefonie via de kabel. Samen kunnen beide bedrijven zo'n 7 miljoen Nederlandse huishoudens bereiken en worden ze veruit de grootste aanbieder van kabeldiensten in het land. De grensoverschrijdende gevolgen zijn volgens de opvolger van telecomwaakhond Opta echter beperkt.
De ACM geeft verder aan dat in 2011 een onderzoek naar een overname van Liberty Global in de Duitse kabelmarkt werd doorverwezen naar de Duitse toezichthouder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!