Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM verliest zaak over sms-spam

21-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ACM_01.jpg
Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aan het kortste eind getrokken in een zaak tegen SD&P Interactive uit Breda wegens overtreding van het spamverbod. Het bedrijf hoeft een boete van 60.000 euro niet te betalen, oordeelde de rechtbank in Rotterdam.
Volgens ACM had SD&P zich schuldig gemaakt aan het overtreden van het spamverbod door ongevraagd sms-berichten te sturen naar consumenten die hun gegevens hadden achtergelaten op een commerciële website om zodoende kans te maken op een gratis product.
Hoge boetes
De toenmalige toezichthouder OPTA, de voorloper van ACM, had het bedrijf in 2010 boetes van in totaal 550.000 euro opgelegd. Daarvan kwam vorig jaar al 400.000 euro te vervallen nadat het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vorig jaar juni in het voordeel van SD&P had beslist.
Boete van de baan
Het resterende boetebedrag van 150.000 euro werd vervolgens door ACM verlaagd naar 60.000 euro. Die boete is nu ook van de baan, omdat de Rotterdamse rechter vindt dat ACM in de gevallen die waren overgebleven onvoldoende heeft aangetoond dat sprake was van ,,ongevraagde communicatie''.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!