Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM: trap niet in verkooptruc Kabel-gigant.com

12-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5381 keer bekeken
  •  
post pakket 1127

Consumenten moeten oppassen voor de verkooppraktijken van Kabel-gigant.com. Daarvoor waarschuwt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Webshop Kabel-gigant.com stuurt mensen ongevraagd een pakketje toe met daarin earpods of USB-kabels, inclusief een betaalverzoek.

Wie niet betaalt krijgt betalingsherinneringen en aanmaningen toegestuurd. Maar consumenten die ongevraagd iets toegestuurd krijgen, hoeven niet te betalen, benadrukt de ACM. Terugsturen hoeft ook niet.

Bedrijf eerder over de schreef

Het bedrijf achter Kabel-gigant.com is hetzelfde bedrijf dat eerder verzorgingsproducten onder de naam Perfectionbody ongevraagd toezond en waarvoor de ACM ook waarschuwde.

De ACM ontving bij haar consumentenloket ConsuWijzer tientallen meldingen van consumenten die agressief door Kabel-gigant.com werden benaderd om te betalen. Consumenten ontvingen de earpods of USB-kabeltjes zonder dat zij contact hadden gezocht of iets hadden besteld. Zij ontvingen daarbij een rekening van 14,95. Euro. Vervolgens kregen zij betalingsherinneringen, waarna het bedrag dat zij moesten betalen met 25 euro werd verhoogd en werd gedreigd met een incassoprocedure. Dit mag niet. Consumenten hoeven niet te betalen als zij niets hebben besteld. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!