Kassa

ACM: trap niet in verkooptruc Kabel-gigant.com

12-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5207 keer bekeken
  •  
post pakket 1127

Consumenten moeten oppassen voor de verkooppraktijken van Kabel-gigant.com. Daarvoor waarschuwt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Webshop Kabel-gigant.com stuurt mensen ongevraagd een pakketje toe met daarin earpods of USB-kabels, inclusief een betaalverzoek.

Wie niet betaalt krijgt betalingsherinneringen en aanmaningen toegestuurd. Maar consumenten die ongevraagd iets toegestuurd krijgen, hoeven niet te betalen, benadrukt de ACM. Terugsturen hoeft ook niet.

Bedrijf eerder over de schreef

Het bedrijf achter Kabel-gigant.com is hetzelfde bedrijf dat eerder verzorgingsproducten onder de naam Perfectionbody ongevraagd toezond en waarvoor de ACM ook waarschuwde.

De ACM ontving bij haar consumentenloket ConsuWijzer tientallen meldingen van consumenten die agressief door Kabel-gigant.com werden benaderd om te betalen. Consumenten ontvingen de earpods of USB-kabeltjes zonder dat zij contact hadden gezocht of iets hadden besteld. Zij ontvingen daarbij een rekening van 14,95. Euro. Vervolgens kregen zij betalingsherinneringen, waarna het bedrag dat zij moesten betalen met 25 euro werd verhoogd en werd gedreigd met een incassoprocedure. Dit mag niet. Consumenten hoeven niet te betalen als zij niets hebben besteld. 

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

djfox741
djfox74112 jan. 2022 - 16:44

Het mijn vriendin heeft via Facebook een creme besteld met de mededeling dat ze alleen de verzendkosten hoefde te betalen, echter kregen wij met hetzelfde procedé te maken, we hebben alles fijn de revue laten passeren en op een gegeven moment niets meer gelezen van SMS en emails.

wim koelewijn
wim koelewijn12 jan. 2022 - 16:42

Dit soort bedrijven met dit soort fratsen moeten eigenlijk "voorgoed de das worden omgedaan"...sluiten en/of gigantisch beboeten. . . dit soort bedrijven kunnen we missen als kiespijn.

bakkersjors
bakkersjors12 jan. 2022 - 12:37

Iedereen alles lekker houden, NIET terugsturen, NIET betalen, zal het gauw klaar zijn met zulke praktijken......toch?

anduril
anduril12 jan. 2022 - 11:07

Zulke oplichter lopen niet met witte boorden.

miennaamishaaz
miennaamishaaz12 jan. 2022 - 11:02

Als je al kijkt op de Whois info https://whois.domaintools.com/kabel-gigant.com dan is het al geen gure zaak, omdat de eigenaar via een "redacted4privacy" bedrijf de site heeft aangemaakt. een normale WHOIS search voor een bekende website geeft meer informatie over de eigenaar, en het domein.

toon schaap
toon schaap12 jan. 2022 - 10:58

Witte boorden criminelen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!