Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM gaat onderzoek doen naar WKO-systemen

08-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
Verwarming 1127

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft diverse klachten ontvangen over systemen die warmte en koude opslaan, om huizen te verwarmen en verkoelen; zogeheten WKO-systemen. ACM gaat daarom onderzoek doen naar de systemen.

ACM heeft diverse klachten ontvangen over technische problemen met WKO-systemen. De systemen slaan warmte en koude op, zodat inwoners hun huizen kunnen verwarmen bij koud weer en kunnen verkoelen bij hitte. Volgens consumenten ontstaan er verschillende technische problemen bij de systemen. 

Verschillende klachten

De klachten omvatten problemen waarbij tijdens het douchen te heet of juist te koud water uit de kraan komt. Ook geven bewoners aan dat ruimtes niet verwarmd kunnen worden wanneer het buiten vriest. ACM geeft aan dat er al langer overleg is met gedupeerden die een dergelijk systeem hebben aangelegd tussen 2005 en 2010.

Inzicht verkrijgen in omvang

Middels het onderzoek wil ACM inzicht krijgen in de hoeveelheid WKO-systemen en welke problemen ontstaan bij consumenten. Ook ziet de autoriteit een rol voor producenten en leveranciers om de problemen te voorkomen, want dat zou bijdragen aan een groter draagvlak voor warmtesystemen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!