Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM: Boetes Apple om alternatief betaalsysteem lopen alsmaar op

22-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Apple 1127

Apple voldoet nog steeds niet aan de gestelde eisen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder eist namelijk dat Apple het mogelijk maakt alternatieve betaalsystemen te gebruiken voor datingsapps. Omdat ze zich nog steeds niet aan de eisen houden blijven de boetes voor het techbedrijf alsmaar oplopen. 

De ACM gaat maandag nieuwe voorstellen doen aan Apple om zich aan de eisen te houden. Deze voorstellen worden door de toezichthouder besproken met marktpartijen. Binnenkort wordt de beoordeling verwacht.

Dure commissie

Apple moet het voor datingsapps mogelijk maken een ander betalingssysteem te gebruiken dan alleen die van het techbedrijf zelf. Apps als Tinder, Lexa en Bumble moeten dan wel een aparte versie van de app maken, stelde Apple. Zij rekenen een commissie van 27 procent voor apps die een alternatief betalingssysteem gebruiken. Dat is iets minder dan de maximaal 30 procent die het bedrijf anders verlangt.

Negen dwangsommen

Eerder gaf Apple aan zich wel aan de eisen van de Nederlandse toezichthouder te voldoen. In totaal heeft het techbedrijf al negen dwangsommen van de ACM opgelegd gekregen. Elke dwangsom is vijf miljoen euro. Het maximumbedrag van de dwangsommen is 50 miljoen. ANP

Meer over:

datingsapps, apple, acm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!