Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Abonnees van Videoland doelwit van oplichtingstruc: "Je opzegging is ontvangen"

21-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5417 keer bekeken
  •  
videoland_20220321

Heb jij een abonnement op Videoland? Dan moet je de komende dagen even opletten: oplichters sturen valse mails namens Videoland waarin ze het einde van jouw abonnement aankondigen. Je kunt je abonnement verlengen, maar dan moet je wél even betalen. En je raadt het al: de betaallink in de mail verwijst naar een nepsite.

In deze variant van de mail staat dat jouw Videoland-abonnement op 31 maart 2022 automatisch stopt omdat ze jouw opzegging hebben verwerkt. Uiteraard is de kans groot dat je zelf niks hebt opgezegd, en dan ligt het voor de hand om deze fout te herstellen.

Phishingsite

Dat kan zogenaamd via een link in de mail, herkenbaar door een opvallende rode knop. Deze rode knop in de mail bevat de tekst 'Opzegging annuleren', al is het ons eerlijk gezegd een raadsel waarom de Fraudehelpdesk – waar we de afbeelding van deze valse mail van hebben geleend – ervoor heeft gekozen om het woord 'annuleren' te blurren.

Via deze link belandt je op een valse site waar je vermoedelijk via een betaalpaneel jouw bank kunt selecteren: zo kun je direct een nieuwe abonnementsbetaling doen, is het idee.

In werkelijkheid sta je dan je inloggegevens voor internetbankieren af aan oplichters, en dan laat het vervolg zich eenvoudig raden. Ze gaan met jouw banksaldo aan de haal en jij hebt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het nakijken. Niet doen dus.

Bron: Fraudehelpdesk

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!