Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ABN AMRO verhoogt tarieven voor particuliere betaalpakketten

21-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10916 keer bekeken
  •  
abnamro_betaalpakket_20220421

Heb jij een particulier betaalpakket bij ABN AMRO? Dan krijg je in de loop van deze week een brief over een aanstaande tariefswijziging. Je gaat vanaf 1 juli 2022 namelijk € 2,95 per maand betalen voor je particuliere betaalpakket in plaats van € 1,95 per maand. Volgens de bank komt dat doordat het betaalverkeer steeds meer digitaliseert en het klantgedrag daardoor verandert.

Dat meldt de bank op de eigen website. De toenemende mate van digitalisering betekent volgens ABN AMRO dat er naast de reeds bestaande betaalopties steeds meer digitale betaalmethodes ontstaan.

Daarbij kun je onder andere denken aan zaken als het betalen met én opnemen van geld met je mobiele telefoon, het betalen met behulp van QR-codes en betalen via een Tikkie, aldus de bank.

Fraudeopsporing

De bank geeft aan dat het aanbod aan betaalmethodes voor klanten makkelijk, snel en veilig te gebruiken moet zijn. Daar komen echter wel forse investeringskosten bij kijken.

Bovendien geldt dat de bank niet alleen steeds meer kosten moet maken om de veiligheid van het betalingsverkeer te kunnen garanderen, maar ook om de taken in het kader van fraudeopsporing te kunnen blijven uitvoeren. Te denken valt aan anti-witwascontroles, het monitoren van het betalingsverkeer, onderzoek doen naar betalingsincidenten en het screenen van klanten.

Ook zegt de bank het belangrijk te vinden dat klanten die digitaal minder vaardig zijn hun dagelijkse bankzaken "makkelijk en veilig te kunnen blijven doen". Daarvoor biedt de bank onder meer ondersteuning van zogenaamde Financiële Zorgcoaches. De inzet van deze coaches wordt volgens ABN AMRO de komende tijd sterk uitgebreid.

Stevige stijging tarieven particuliere betaalpakketten

Al het bovenstaande leidt ertoe dat de bank zich genoodzaakt ziet om de tarieven voor particuliere betaalpakketten te verhogen van € 1,95 per maand naar € 2,95 per maand. Een stijging van ruim 50%

Alle informatie over aanstaande tariefwijzigingen van ABN AMRO valt te vinden op de volgende pagina. En klik hier voor een eerder artikel dat we schreven over bijkomende kosten van betaalrekeningen.

Bron: ABN AMRO (Bron afbeelding: Donald Trung Quoc Don / Wikimedia Commons)

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!