Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aantal online winkelende consumenten stijgt

24-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
iphone___ipad_04.jpg
Het aantal Nederlanders dat vaak online boodschappen doet, is gestegen van 7,5 miljoen in 2013 naar 7,9 miljoen vorig jaar. Het aantal e-shoppers dat af en toe via internet zijn slag slaat, bleef met 2,5 miljoen onveranderd. Bij elkaar komt dat neer op 10,4 miljoen online winkelende Nederlanders. Rond de 2 miljoen internetgebruikers kocht in 2014 niets online, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Vooral meer huishoudelijke producten
Reizen, kleding en tickets zijn de populairste producten onder Nederlandse e-shoppers. Maar ten opzichte van het voorgaande jaar kochten vooral meer mensen spullen voor het huishouden, waaronder meubels, wasmachines en speelgoed. Het statistiekbureau registreerde hier een toename van 31 naar 39 procent.
Totale omzet 11 procent hoger
Ook levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakproducten werden vaker online aangeschaft. De totale online omzet van de detailhandel lag in 2014 ten opzichte van het voorgaande jaar ruim 11 procent hoger.
Meestal webshops uit eigen land
De overgrote meerderheid (94 procent) van de Nederlandse e-shoppers kocht vorig jaar bij aanbieders uit eigen land. 28 procent kocht daarnaast (ook) goederen of diensten uit andere EU-landen. Een vijfde kocht producten van buiten de EU.
Diverse betaalmethoden
E-shoppers gebruiken verschillende manieren van betalen. Vrijwel iedereen (92 procent) heeft hier in 2014 internetbankieren voor gebruikt. Ruim vier op tien gebruikten (ook) wel eens de creditcard, en drie op de tien betaalden contant of via een bankoverschrijving. De prepaid card en e-wallet werden nauwelijks gebruikt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!