Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

58.000 studenten kunnen ov-geld terugvragen

12-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
ov-chipkaart
Duizenden studenten hebben nog geld tegoed, omdat ze 16 augustus ten onrechte hebben betaald voor hun rit met bus, tram en/of metro.
De ov ombudsman, de onafhankelijk bemiddelaar voor klachten over het openbaar vervoer, legt uit dat bijna 73.000 mensen in het bezit van een ov studentenjaarkaart op 16 augustus door een technische fout betaalden voor vervoer. Deze dag hadden bezitters van de ov studentenjaarkaart gratis moeten kunnen reizen.

Veel studenten geld niet teruggevraagd

Hoewel dit ook bekend is gemaakt, hebben volgens de ov ombudsman slechts 58.000 studenten hun geld nog niet teruggevraagd. Wie geld terug wilt krijgen, hoeft enkel langs de kaartautomaat te lopen, aldus de ombudsman. 

Studenten recht op vergoeding

De ov ombudsman hoopt dat er alles aan wordt gedaan om ervoor te zorgen dat "de studenten krijgen waar ze recht op hebben". Reizigers moeten erop kunnen vertrouwen - door het gemak van digitaal betalen - dat de ov-sector er alles aan doet om geld te restitueren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!